Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kirkkokaari on yksisuuntaisena vaarallinen, kun kieltomerkki ei tepsi

Leppävirran kirkonkylässä Kirkkokaarella on nykyisin liikennettä molempiin suuntiin, vaikka liikennemerkit ohjaavat toisin. Lisäkilpi, jonka mukaan kunnossapito sallittu, antaa luvan väärään suuntaan ajoon esimerkiksi postin jakeluautolle, muutamille kylän takseille ja aamuisin yksityisautoille, joissa viedään lapsia päivähoitoon. Lisäksi monet pakettiautot, joiden kyljessä on jonkun firman nimi, ajavat tätä katua väärään suuntaan. Onpa nähty poliisiautonkin ajavan väärään suuntaan ilman hälytysvilkkuja.

Eikös tämä osoita, että tässä kylässä on paljon ajokortittomia autoilijoita, vai onko tämä niin sanottua kansalaistottelemattomuutta? Eli Kirkkokaari erittäin vaarallinen katuosuus nykyisten liikennemerkkien mukaan.

Katua levennettiin kesällä 2020 korjauksen yhteydessä. Sen jälkeen ilmestyi yhteen liikennemerkit yksisuuntaisuudesta. Kuitenkin lisäkilpi antaa luvan ajaa polkypyörällä väärään suuntaan. Liikennemerkki kieltää ajoneuvoilla ajon. Jos olisi liikennemerkki, jonka mukaan moottoriajoneuvoilla ajo olisi kielletty, olisi polkupyöräily väärään suuntaan sallittu.

Katu on ollut iät ja ajat kaksisuuntainen. Kadulle riittäisi nopeusrajoitus kuten nyt jo on merkitty eli 30 kilometriä tunnissa.

Eikö Kirkkokaaren liikennejärjestelyissä olisi mahdollista palata entiseen aikaan?

Samalla voidaan keskustella siitä, onko kadunvarren pysäköintikielto tarpeellinen. Joulun aikaan on ollut kieltomerkin jälkeen 27 autoa parkissa kirkossa olelleiden tilaisuuksien aikana. Huvittavinta on, kun heti pysäköintikieltomerkin jälkeen on kadun levennys ilmeisesti alunperin tehty muutaman auton parkkialueeksi.

K-kaupan seinän vieressä pitäisi sitä vastoin olla pysäköintikielto. Seinässä on palokunnan sammutushyökkäysaukot. Olisiko paremmin huomattu, jos kieltomerkit olisivat kaupan seinään kiinnitettyinä? Kadulta taas puuttuu pysäköintimerkki siitä kohden, johon semmoinen on levennetty.