Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Juha Tykkyläinen Pk-yrittäjyys on tärkeä osa suomalaista työllisyyttä ja taloutta

Suomalaisten menestyksen perustana on se, että olemme saaneet kasvaa yhteiskunnassa, jossa on aina arvostettu koulutusta, kovaa työtä ja sisukasta yrittämistä. Olemme ratkaisukeskeistä, innovatiivista ja teknologiamyönteistä kansaa.

Suomalainen pk-yrittäjyys on tärkeä osa suomalaista työllisyyttä ja taloutta. Tilastojen mukaan yrityskannasta pieniä ja keskisuuria yrityksiä on yrityksistä noin 98 prosenttia ja ne työllistävät noin 1,4 miljoonaa ihmistä. Leppävirralla toimii 927 yritystä.

Olen toiminut leppävirtalaisena päätoimisena pk-yrittäjänä vuodesta 2009.

Yrittäjyydessä vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Pk-yrittäjyys tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta yrittäjyys tuo myös mukanaan monia haasteita ja velvollisuuksia, jotka vaikuttavat perheen arkeen ja jokapäiväiseen elämään.

Pk-yrittäjältä vaaditaan rohkeutta, riskinottoa sekä päättäväisyyttä ja vastuullisuutta.

Ilman läheisten tukea yrittäminen on hankalaa.

Yrittäjyyden alkutaipaleella kilpailu suurempien yritysten kanssa samoista markkinoista oli haasteellista. Sain yritystoiminnan kuitenkin kasvuun kovalla, pitkäjänteisellä työllä ja oikeilla rekrytointipäätöksillä.

Nykyisessä tilanteessa laajentuminen ei ole enää päämääräni vaan olen katsonut parhaaksi tavaksi säilyttää yrityksen nykyinen asema verkostoitumalla muiden pk-yritysten kanssa.

Tämä on lisännyt yrityksen näkyvyyttä markkinoilla ja olemme voineet tuottaa palveluita laajemmalle alueelle.

Kunnat ovat merkittäviä tukijoita pk-yrittäjyydelle. Leppävirta on palkittu kahteen kertaan Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimpänä kuntana. Kunta pyrkii tarjoamaan yrityksille menestystä tukevan toimintaympäristön elinkeinopalvelujen kautta.

Yritysten tärkeys ja merkitys on korostunut myös päätöksenteossa. Kunnan ja yrittäjien vuoropuhelu on luontevaa ja toimivaa, koska päätöksentekijöissä on tällä hetkellä useita kokeneita yrittäjiä. On tärkeää, että kunnat ja pk-yritykset tekevät yhteistyötä alueen elinvoimaisuuden ja kehityksen edistämiseksi. PK-yrittäjyys luo työpaikkoja ja tuo verotuloja kuntaan. Ne myös elävöittävät paikkakuntaa sekä tuovat uusia ideoita että innovaatioita alueelle.

On tärkeää, että kunta tukee ja edistää pk-yrittäjyyttä sekä yritystoimintaa myös jatkossa. Lisäksi on tärkeää, että kuntaa markkinoidaan yrityksille sopivana sijoituskohteena. Pk-yritykset voivat olla merkittäviä alueen kasvun vetureita.

Leppävirralla on potentiaalia uusille yrityksille, työpaikoille ja asukkaille. Esimerkiksi Riikinnevan aluetta ollaan kehittämässä uusiutuville energiaratkaisuille. Ne tuovat kuntaamme lisää elinvoimaa.

Suurimpana haasteena tulee olemaan osaavan ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuus. Työvoiman koulutus on tärkeää yritysten toiminnan ja kilpailukyvyn kannalta. Se varmistaa, että yrityksillä on käytettävissä osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka mahdollistaa tehokkaan toiminnan ja menestymisen markkinoilla.

Kirjoittaja on leppävirtalainen yrittäjä ja kunnanhallituksen jäsen (ps.)