Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pohjoisen suunnasta on päästävä sujuvammin kirkonkylälle

Viitostien perusparannus siirtyi vuoteen 2030. Nostetaan nyt keskusteluihin pohjoisesta tulijat: miten heidät saadaan kääntymään kirkonkylälle. Samoin korostetaan pohjoisen liittymän muutostöitä. Esitän, että nykyistä liittymää pidennetään ja loivennetaan kääntymään viitostien alle Unnukan liikenneympyrään.

Tällä hetkellä pohjoisesta viitostieltä kylälle tulevat joutuvat odottamaan kolmion takana Kokoojatiellä satunnaisesti liikkuvia. Siksi esitän, että kolmio siirretään Kokoojatiellä liikkuville.

Priorisoidaan Viitostieltä tulijat! Lisäksi toivotetaan heidät tervetulleeksi jo muutamaa kilometriä ennen liittymää positiivista (Leppävirran ilmasto-ohjelman värikäs kuva) huomiota herättävällä infotaululla. Tehdään pohjoisesta kirkonkylälle saapuminen helpoksi. Oikein imaistaan heidät. Ellemme vieläkään toimi, he edelleenkin ajavat kahdessa minuutissa liittymien ohi, jopa nopeammin.

Korjattavaa on myös julkisen liikenteen käyttäjien palveluissa. On ilmastoystävällistä käyttää julkista liikennettä työ- ja vapaa-ajan matkoihin! Miksi ympäristöä ajattelevia muualla opiskelevia ja työssäkäyviä kuntalaisia sekä turisteja Leppävirralla rangaistaan vihreästä valinnasta?

Pohjoisen liittymäremontin yhteydessä on mahdollisuus toteuttaa Nesteen pohjoiselle pysäkille katos suojaamaan bussikyytiä odottavia. Vartin odottamisen aikana säässä kuin säässä ohi ajaa ainakin 30 täysperävaunurekkaa. Hyvää matkaa!

Leppävirralla on jälleen luvattoman paljon tietoliikennekatkoja. Traficomin vuosittaisen selvityksen (Kiinteän verkon laajakaistasaatavuus maakunnittain ja kunnittain) mukaan Kuopio ja Varkaus imevät kiinteää laajakaistaa siten, että meille jää 100 megasta jaettavaksi 13 prosenttia ja sen kyllä huomaa sekä kotitalouksissa että yrityksissä Leppävirralla. Vastaavasti luvut Kuopiossa 81 prosenttia ja Varkaudessa 56 prosenttia. Matkaviestinverkon saavutettavuus on parempi. Kenen vaikutuspiiriin tämä kuulunee.

Kehittämiskohteita Leppävirralla ovat edelleen keskustan, Unnukan ja Laakunlammen ympäristön siisteys ja pusikoitumisen estäminen. Samoin Leppävirran sillan ympäristön rakentaminen viihtyisäksi turisteja ja Konnuksella kävijöitä ajatellen. Valaistuksella (LED) on mahdollista korostaa kauniita paikkoja entisestään, mm. Laakunlampea, sillan posket sekä Heinävedentien ja Kalmalahden rantatien kallioleikkaukset ja Kalmalahti.

puheenjohtaja

Leppävirran kirkonkylän Asukasyhdistys ry