Leppävirta erottuu muista Pohjois-Savon kunnista tuulivoiman edelläkävijänä. Viitosen vuotta sitten Pohjois-Savon ensimmäinen tuulipuisto alkoi tuottaa sähköä neljä vuotta sitten Sarkamäen ja Saahkarlahden välimaastossa. Puoliksi Leppävirran ja puoliksi Suonenjoen alueella sijaitsevan Saaristenmäen tuulipuiston kaavoitus on hyväksytty. Solarwind on joutunut venymään alkuperäisestä rakentamisaikataulusta, mutta esteitä ei tämän kuuden voimalan puiston toteutumiselle ole näköpiirissä.
Nyt Metsähallitus selvittää uuden tuulipuiston rakentamista mailleen Korpisenkankaalle Leppävirran lounaisosiin. Leppävirran puolelle voisi maakuntakaavan puolesta nousta kymmenisen voimalaa ja toinen mokoma Joroisiin.
Sähkön tarve kasvaa, ja energia on tuotettava ympäristöystävällisesti.
Pohjois-Savon maakuntakaavan tähtäin on asetettu vuoteen 2040. Tuulipuistoja voisi maakunnassa olla tuohon mennessä kolmisenkymmentä ja ne tuottaisivat viidenneksen maakunnan primäärienergian tarpeesta. Kovan tavoitteen toteuttamiseksi tarvittaisiin 15 000 megawattituntia tuottavia tuulivoimaloita vajaat 200.
Maailmantilanne on tuonut energiapulan uhkan lähemmäs kuin miesmuistiin ja omavaraisuus on arvossaan. Ilman tuulivoiman lisärakentamista ei saavuteta niitä tavoitteita, joita on asetettu energiantuotannolle ja päästövaatimuksille.
Myös yleinen mielipide on alkanut suosia tuulivoimaa entistä enemmän. Tässä näkyy sekä sähkön ja öljyn huima hinnannousu että pyrkimys kotimaiseen energiantuotantoon. Tuulivoimaa on puntaroitu ympäristönäkökulmasta sekä puolesta että vastaan. Meluhaitat ja maisemalliset arvot on luonnollisesti otettava huomioon. Ympäristöystävällisen sähköntuotannon painoarvo on todella tärkeä.
Leppävirralla on tuulivoiman suhteen hyvät näkymät. Tuuliolosuhteet ovat suotuisat ja sähkönsiirton vaatima infra saatavilla. Kunta saa hyötyä myös kiinteistöverotuloina.