Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Leppävirta ansaitsee liikuttavampia leikkipuistoja

Leikkipuistot ovat lapsiperheille tärkeitä kohtaamispaikkoja. Puistot tukevat lasten kehitystä monipuolisesti ja antavat huoltajille mahdollisuuden tavata muita aikuisia.

Kotikunnassamme leikkipuistoja on yllättävän paljon: kirkonkylän asuinalueilta löytyy useampi lähikiikku ja liukumäki. Koulupihojen leikkipuistot ovat monelle tuttuja kylällä kuin kylällä.

Korviimme on kuitenkin kantautunut huoli puistojen huonosta kunnosta ja kehittämistarpeesta. Olisiko Leppävirralle mahdollista rakentaa myös muualta lapsiperheitä liikkumaan houkutteleva puisto?

Leikkipuistojen tilannetta on aiemmin kartoitettu vuoden 2018 valtuustoaloitteen pohjalta, mutta vain välttämättömät toimenpiteet ja korjaukset on tänä aikana tehty.

Kokonaistarkastelu uupuu ja käyttäjäpalautetta olisi aiheellista kerätä. Siksi teimme maanantain valtuuston kokouksessa aloitteen leikkipuistojen kehittämiseksi kuntalaiskyselyn kautta.

Lapsiystävälliseen kuntaan kuuluu lasten vapaa-ajan leikin tukeminen myös alle kouluikäiset leppävirtalaiset huomioiden.

Olisiko Leppävirralle mahdollista rakentaa myös muualta lapsiperheitä liikkumaan houkutteleva puisto?

Leikkipuistojen lisäksi Leppävirta ansaitsee lisää liikuntaa niin työikäiselle kuin senioriväelle.

Väestön ikääntyminen ja arkiliikunnan vähentyminen alati kehittyvän teknologian myötä haastavat terveyttämme. Tämän takia meidän kannattaa entistä enemmän satsata kuntalaisten hyvinvointiin ja hakea uusia tapoja kuntalaisten liikuttamiseen.

Viime aikoina useisiin kuntiin onkin ilmestynyt ulkokuntosaleja.

Ne ovat helposti kuntalaisten saavutettavissa ja jokainen kuntalainen voi käydä tekemässä lihaskuntoharjoitteita matalalla kynnyksellä, vaikka kävelylenkin lomassa.

Ulkokuntosalit eivät ole kallis investointi kuntalaisten hyvinvointiin. Ne ovat kohtuullisen huoltovapaita ja ylläpito ei ole kallista. Lisäksi niiden käyttö ei katso kenenkään lompakon paksuutta.

Raittiissa ulkoilmassa tehtävät liikuntasuoritteet hoitavat sekä mieltä että kehoa sosiaalista näkökulmaa unohtamatta. Tällä hetkellä muutama uudempi laite löytyy Vesileppis Areenan kuntoportaiden yläpäästä, mutta liikuntaan pitäisi mielestämme kannustaa laajemminkin kuin Vokkolan rinteellä.

Yksi kartoitettava vaihtoehto on yhdistää yksittäisiä ulkokuntosalilaitteita myös jonkin leikkipuiston kylkeen tai lähettyville, jolloin huoltaja voi lasten ulkoilun yhteydessä tukea myös omaa fyysistä kuntoa.

Uskomme, että ulkokuntosali nostattaa kunnan vetovoimaa liikunnallisella saralla.

Raikas ajatus olisi kehittää niin lasten leikkipuisto, nuorten pump-track-rata ja aikuisten ulkosali yhdeksi koko perheen liikuntapisteeksi.

koululautakunnan varapuheenjohtaja (kesk.)

kunnanhallituksen varapuheenjohtaja (kesk.)

kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen (kesk.)