Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Suomi on edelleen maailman onnellisin maa

Suomi on maailman onnellisin maa jo kolmannen kerran viestitettynä. Suomessa kärkitilaa ihmetellään vuodesta toiseen, onko todellakin näin?

Suomalaisten onni on toisaalta hämmentävä ristiriita. Pitäisi enemmän pohdiskella suomalaisten perusarvoista ja ajankohtaisista muuttuneista tilanteista. Näin saisimme onnellisuudelle taustaa. Sitä voimmekin rohkeammin toteuttaa ryhmissä että yksilöinä – omakohtaisesti.

Raportin mukaan suomalaisten onnellisuutta lisäävät ja ylläpitävät valtiolliset laitokset. Me luotamme yhteiskuntaamme ja toinen toisiimme. Me olemme valmiita maksamaan suuren osan tuloistamme veroina valtiolle. Vastineeksi saamme hyvät julkiset palvelut, terveydenhoidon sekä yhteiskunnallisen turvallisuuden. Se näkyy tyytyväisyytenä. Luottamus myös yksilöllisellä tasolla tuo onnea. Iloisia naamoja tapaa omassa ympäristössä ja kauempanakin. Näin Suomi omalta osaltaan luo uutta tulevaisuutta.

Tämä todellisuus on paras perintö, minkä voimme jättää tuleville sukupolville. Suomi on edelleen onnellinen maa.