Leppävirran liikuntapaikkoihin ollaan Soisalon Seudun Facebookissa tekemän kyselyn mukaan yleisesti ottaen tyytyväisiä. Erityisesti kirkonkylän liikuntamahdollisuudet saavat kehuja. Vokkolan alueen tarjonta on kiistämättä laajuudessaan merkittävä. Kylien liikuntamahdollisuuksiin kaivataan kyselyn mukana kohennusta, etenkin Sorsakosken suunnalla.
Olemassa olevien liikuntamahdollisuuksien lisäksi tarkastellaan uusia. Esimerkiksi Navitas Kehitys Oy hallinnoi hanketta, jossa selvitetään Riikinvoima-hiihdon latupohjan hyödyntämistä ympärivuotiseen käyttöön sekä reittipyöräverkostoa Varkauden ja Leppävirran alueelle ja kartoitetaan Sorsavesi-Kirvesniemi melontareitin nykytilanne. Varsinkin retkipyöräilyreittejä on Keski-Savon alueelle kaivattu.
Liikuntapalveluiden merkitys kasvaa entisestään.
Liike on tunnetusti lääke. Mitä enemmän kansalaiset liikkuvat omasta halustaan ja liikunnan riemusta, sen terveempiä he ovat. Liikunta vaikuttaa myös mielialaan ja henkiseen vireyteen, ja ryhmäliikunnan sosiaalinen merkitys on kiistaton.
Suomalaiset liikkuvat tutkimusten valossa liian vähän. Kasvunvaraa olisi Leppävirralla vieläkin. Lenkkipoluille ja sisäliikuntapaikoille mahtuu enemmänkin käyttäjiä. Liikuntamahdollisuuksia on osattava myös markkinoida, ja kynnys on pidettävä matalana.
Kun sote-palvelut siirtyvät kuntien harteilta pois, jää aikaa ja voimavaroja paitsi elinkeinopolitiikkaan ja teknisiin palveluihin, myös sivistyspalveluiden kehittämiseen. Kun kunnat kilpailevat keskenään vetovoimastaan, liikuntapalveluiden merkitys kasvaa entisestään. Asukkaat ja matkailijat arvostavat monipuolista tarjontaa, jossa Leppävirta erottuu vastaavankokoisten maaseutukuntien seurassa edukseen niin määrän kuin laadunkin puolesta. Moni kaupunkikin jää jälkeen. Liikuntapaikkojen kehittäminen on linjassa Leppävirran tuoreen kuntastrategian kanssa. Tarjontaa on tarkasteltava kriittisellä silmällä ja valittava ne kohteet, joihin kannattaa panostaa. Parhaassa tapauksessa liikuntapaikkainvestoinnit poikivat säästöjä sote-puolella.