Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risto Rönkä | Sähköpyörä netistä

Tavarat voi nykyisin tilata netin kautta suoraan seniorikin. Näkemättä tuotetta. Ja mikäs siinä, läppäri eteen, tabletti polvelle tai kännykkä käteen, ja toimeksi.

Mutta ennen kuin tilaamaan pääsee, joutuu tavarasta ottamaan selvää. Onko se järkevä hankinta ja onko sillä oikeasti käyttöä, onko sopiva, hyvä ja onko kaunis?

Minun on tehnyt mieli polkupyörää jo vuosia, sillä entinen joutui ilkivallan takia vuodeksi järveen. Lukittuna. Pyöräilyni on siis ollut niin sanotusti ruosteessa.

Niinpä nettiä selaillen, pyöriä kaupoissa katsellen sekä naapurin kokemuksia ja juniorin neuvoja kuunnellen pyörää valitsemaan.

Nykypyörä on tekninen peli. Sen on oltava sähköavusteinen, runko alumiinia ja malli sellainen, ettei tarvitse akropatiaa, nostaa jalkaa satulan yli. Ja rouvallekin sopiva. Hänelle pyörä kuitenkin jää, jos joskus kuolen.

Isot renkaat ja nestejarrut, sanoi ympäri vuoden pyöräilevä juniori. Lokasuojat ja järeä lukko. Moottori takanavassa ja ilman vaihteita oleva vaihteeton sinkula, sanoin minä. Olisi helppokäyttöinen ja -huoltoinen. Taas rouvaa ajatellen.

Sopiva pyörä seniorille löytyi netistä yhdessä juniorin kanssa. Siinä oli ominaisuuksia ihan riittävästi ja toimitus kotiovelle. Sen tarjousaika oli piakkoin päättymässä. Piti tilata äkkiä.

Tein tilauksen ihan itse enkä vaivannut junioria. Pyörä kun piti maksaa saman tien. Koko pyörä mahtui tilauskoriin, ilman lokasuojia tosin. Oli vuoden alkua, joten annoin osoitteeksi Heinolan talviasunnon, mutta postinumeroksi lipsahti Leppävirran numero.

No, sitä ei tarvittu matkahuollon kuljetuksessa. Katuosoite riitti. Ja seurannasta näki milloin mitäkin tapahtui: ”Odotamme lähetystä kuljetettavaksi. Lähetys on käsittelyssä Vantaalla. Lähetimme vastaanottajalle viestin liittyen lähetyksen perille toimittamiseen. Lähetys on saapunut Lahden matkahuoltoon ja odottaa kuljetusta perille.”

Viikonlopun yli odotin minäkin, sillä olin naputellut tilaukseen väärin puhelinnumeroni ja niinpä tekstiviesti jäi minulle tulematta. Sitten oma kyselyni tekstiviestinä meni ehkä lankapuhelimeen, eikä taaskaan mitään kuulunut. Soitin viimein oikein äänipuhelun matkahuoltoon, jolloin puhelinnumeroni korjattiin.

Eikä siinä kaikki. Toimitus viivästyi vielä päivän, kun vasta kuljetusauton kuormauksen jälkeen luin viestin, jossa kysyttiin haluttua toimitusaikaa.

Viimein odottaminen palkittiin. Sitten odottelin lumien sulamista. Kokeileminen jäi vähäiseksi, sillä säilytin arvokasta pyörää parvekkeella kerrostalon toisessa kerroksessa. Kierreportaat olivat tiukka paikka kantaa pyörää takaperin.

Viimein kevät tuli ja toin pyöräni auton telineessä tänne Leppävirralle loppusijoitukseen. Olin katsellut pyörää parvekkeella jo ihan tarpeeksi ja nyt pääsin sitä testaamaan ja polkemaan Leppävirran mäkiä keskustaan ja Nikkilänmäelle. Hieman hengästyneenä mutta helpottuneena totesin, että sähköavusteisella, vaihteettomalla pyörällä pääsee hyvinkin ylös nuo mäet, ja alaspäin niin että sadeviitan helmat paukkuu.