Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Pääkirjoitus 12.7.2022 Lomailijavirta pitää ohjata Leppävirralle

Leppävirta on monipuolinen lomailukunta, jonka suosiota todistaa vapaa-ajanasuntojen suuri määrä. Pinta-alaltaan laajassa kunnassa on riittänyt oivallisia paikkoja kesämökeille, joista on monessa tapauksessa muotoutunut varsin tehokkaassa käytössä olevia vapaa-ajanasuntoja. Kesälomakauden aikana esimerkiksi kaupallisten lähipalveluiden käyttö tehostuu tuntuvasti. Vielä voimakkaammin tämä ilmiö näkyy Vehmersalmella.

Kesämökeillä riittää tekemistä lomakautena ja myös sesongin ulkopuolella. Leppävirran luonto tarjoaa valtavat puitteet retkeilyyn, kalastukseen, marjastukseen tai vaikkapa luontokuvaukseen. Käyntikohteita riittää Konnuksesta Orinoroon. Vene laajentaa mahdollisuuksia entisestään.

Liian monelta jää Leppävirta huomaamatta.

Mainitut käyntikohteet ovat tuttuja monille vieraspaikkakuntalaisillekin. Myös uusia syntyy. Esimerkiksi Alapihan kartanossa esillä oelvan Kuutti Lavosen näyttelyn uskoisi tuovan Leppävirralle taiteenystäviä kauempaakin. Kalmalahdessa juhannusviikolla avattu vesipuisto on kokonaan uudenlainen kohde, joka täydentää alueen tarjontaa. Jos Kalmalahden ympäristöä tarkastellaan Mansikkaharjusta Unnukan kautta Vokkolaan, hakee kattaus vertaistaan jo valtakunnallisesti.

Samalla on kehitettävä lisää. Vireillä oleva retkeilyreittien kehittämishanke palvelee niin paikallista väkeä kuin satunnaisempiakin kävijöitä.

Sijainti viitostien tuntumassa on vahvuus, josta pitäisi ottaa entistä enemmän irti. Tuhansien autojen päivittäisestä virrasta on imettävissä enemmän, jos kohteita osataan vain markkinoida nykyistä näyttävämmin niin viitostien varressa kuin kohdennetusti esimerkiksi sosiaalisen median kanavien kautta. Liian monelta jää Leppävirta huomaamatta. Matkailutulot ovat olleet Leppävirralla vahvassa kasvussa, joskin korona sekoitti pakkaa jonkin verran. Kasvu-uralla on syytä painaa eteenpäin entistä pontevammin.