Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Timo Ripatti Kevätjuhlan aikaan on sopiva hetki arvioida kulunutta vuotta

Ensimmäinen ”lukuvuosi” nykyisillä kuntapäättäjillä on kohtapuolin takanapäin. Tosin, oikeasti kyllä tuntuu sille, että vastahan ne kuntavaalit olivat. Näin kevätjuhlien kynnyksellä voisikin olla sopiva aika tarkastella ja jopa arvioida kulunutta ensimmäistä vuotta…

Kulunut vuosi on sujunut Leppävirralla myönteisessä tuulessa. Taloutta on hoidettu tarkasti ja muistettu, että muuttuviin haasteisiin tulevaisuudessa on aina helpompi lähteä, kun talouden tunnusluvut ovat hyvällä tasolla. Tästä arvosanaksi kiitettävä 9+.

Hyvinvointialueen vaaleissa kuntamme sai läpi kolme upeaa ehdokasta. Heillä on kompetenssia huolehtia omalta osaltaan siitä, että kuntamme ääni kuuluu riittävän selvästi myös aluevaltuustossa. Tästä numeroksi 10–.

Nuorten ääntä on otettu kuuluviin entistä aktiivisemmin. Tehtäväkenttä on laaja, mutta yhteistyössä (nuorten kanssa) tämäkin homma on lähtenyt liikkeelle. Arvosanaksi 7 ½

Leppävirta palkittiin Pohjois-Savon yrittäjäystävällisempänä kuntana jo toisen kerran.

Huomionarvoinen seikka on se, että ykköstilat ovat tulleet perättäisinä vuosina.

Naapurikunnissa tunnetaan lievää kateutta kuntamme aktiivisuudesta yrityssektorilla.

Riikinvoiman alue on nyt ja varsinkin tulevaisuudessa upea esimerkki, kuinka ympäristöömme vaikuttavat asiat hoidetaan just eikä melkein. Kunnan ja yrittäjien yhteistyö on kokonaisuudessaan sujuvaa. Arvosanaksi 9 ½.

Hyvinvointi ja liikuntakeskus Vesileppis valittiin keväällä kotimaan matkailun huippukohteeksi. Paljon kehitettävääkin löytyy, mutta hieno saavutus ja siitä arvosana 9–.

Kunnassamme on työstetty uutta kuntastrategiaa. Jostain luin, että strategia on opas menestykseen.

Työtä on tehty porukalla ja tahtotila sekä innostus on ollut läpileikkaavaa. Strategiatyö saa loppuhuipennuksen kesäkuussa. Tästä hommasta arvosanaksi kiitettävä 9 ½.

Kunnan viranhaltijat ja työntekijät ovat olleet ahkerasti ”työnsyrjässä” kiinni koko lukukauden.

Hommaa riittää myös tulevaisuudessa, se on varmaa.

Ilokseni olen huomannut, että vaikka työ joskus rasittaa ja on haasteellista niin siitä huolimatta asiakaspalvelu ja suhtautuminen kanssaihmisiin on säilynyt heillä upealla tasolla.

Arvosteluasteikko antaa tästä kiitettävän 10 –.

Kunnanhallitus on porukka jonka kanssa kokoonnumme melkeinpä joka viikko, saa minulta erinomaisen arvosanan.

Vaikka poliittiset puolueet ovat meidät asettaneet tähän vastuulliseen tehtävään voin ilolla todeta, että jokainen kunnanhallituksen pöydän ääressä istuva ihminen ajattelee ja toimii vain Leppävirran kunnan ja ennen kaikkea kuntalaisten parhaaksi.

Lisäksi yhteistyö kunnanjohtajan ja hallituksen välillä toimii saumattomasti. Tästä koko yhtälöstä arvosanaksi 10– (miinus tulee siitä, että kerran loppui kahvi kesken kokouksen).

Hyvää ja lämmintä kesämieltä kaikille!

Kirjoittaja on Leppävirran kunnanhallituksen puheenjohtaja (kesk.)