Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vokkolaan pitää rakentaa väestönsuoja

Maailma muuttuu, kaikki on epävarmaa. Ensin korona, sitten sota Ukrainassa, Nato, turvallisuus ylipäätään. Uutisia edellämainituista tulee niin radiosta, televisiosta ja lehdistä. Olen huomannut että muut asiat ja jutut ei iske tajuntaan kuten nuo maailmaa horjuttavat uutiset. Stressi ja ahdistus valtaa mielen. Mitä minä voin tehdä? Koronaan rokottaudutaan ja suojaudutaan sekä pysytään kotona. Sotaan voi antaa rahaa järjestöjen kautta ja rukoilla rauhaa maiden kesken.

Miten oman maani ja kuntani turvallisuus? Natosta haetaan turvaa Venäjän varalle. Entä kunnan varautuminen? Siitä on keskusteltu ja hyvä että asukasyhdistys piti turvallisuusillan. Päivitystä kaipaan, kovin oli vanhoja tietoja ainakin henkilöiden kohdalla. Toivoisin että myös kuntalaiset näkevät päivitetyt yleistiedot oikeilla nimillä. Mikä kuuluu minkin hallintokunnan alle. Puhetta oli myös Leppävirran väestösuoja-asiasta. Eihän meillä ole yleistä väestösuojaa kuntalaisille. Nousee ajatus kallioon rakennetusta hiihtoputkessa Vokkolassa. Kysyinkin turvallisuusillassa voisiko sitä miettiä väestösuojaksi ja mitä sen muuttaminen vaatisi. Pelastusjohtaja Jukka Koponen sanoi että sitä voisi miettiä, mutta se on kunnan asia. Mitähän se vaatisi, ilmanvaihtoa ja kunnon ovia… Ehkä joku viisas voisi käydä tutkailemassa ja tehdä suunnitelmat sen muuttamiseksi tarvittaessa väestösuojaksi. Mitä se vaatii ja maksaa? Turvallisuus lienee kuntalaisille tässä maailmantilanteessa tärkeimpiä asioita. Kotivara ja evakuointi nostettiin esille ja ne nyt ovatkin jokaisen asia, mutta vänkään silti myös päivitettyjen varautumissuunnitelmien puolesta ja väestösuojan miettimisestä Vokkolan kallion uumeniin.

Kuitenkin kevät ja kesä saapuu, uutiset voisin jättää vähemmälle ja miettiä puutarhanhoitoa ja sitä kotivaran kasvattamista. Stressi ja ahdistus ei auta ketään, hoidetaan omaa hyvinvointia tuolla luonnon keskellä. Pidetään huolta toisistamme ja annetaan luonnon hoitaa niin fyysistä kuntoa kuin mieltä.

Päättäjät ovat hoitamassa muita asioita, me olemme valinneet ja valtuuttaneet heidät pitämään Suomesta huolta. Samoin kunnan ja seurakunnan luottamushenkilöt hoitavat kuntamme asioita. Pidetään kaikki itsestämme huolta.

kunnanvaltuutettu (kd.)