Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Päätoimittajalta Vaalikuumeen on syytä nousta

Leikataan vuosi 2022. Saa nähdä, mitä tuo tullessaan. Korona voisi hiljalleen hiipua, mutta sellaisia merkkejä ei ole vielä näköpiirissä. Sen kanssa on elettävä ja tilannetta pyrittävä hallitsemaan kaikin keinoin. Hallinta on kiinni meistä jokaisesta.

Rokottamattomien olisi aika herätä ja avata silmänsä.

Aluevaalit ovat ovella. Ihmeen vaisulta tuntuu ainakin leppävirtalaisnäkökulmasta. Esimerkiksi tuo viereinen sivu on ollut avoinna mielipiteille, mutta vain muutamat leppävirtalaisehdokkaat ovat asiaan ottautuneet.

Kyse on joka tapauksessa tärkeästä asiasta – lakisääteisistä palveluista verorahalla. Toivon mukaan Leppävirralta saadaan päättäville paikoille mahdollisimman paljon edustajia.

Eivät he siellä vain Leppävirran asioista päätä ja Leppävirran etuja valvo, vaan katsannon pitää kattaa koko maakunta Joroisista Sukevalle, Vesannolta Kaavin itärajalle.Paikallistuntemus ei kuitenkaan ole pahasta, kun päätöksiä tehdään.

Ensiarvoisen tärkeää on verkostoitua koko porukan sisällä puoluerajoista riippumatta. Se kasvattaa vaikutusmahdollisuuksia. Suurin osa sote-valtuustosta koostuu kuopiolaisista, ja varkautelaisiakin siellä on. Leppävirta soutaa samassa veneessä.

Jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus vaikuttaa myös näissä vaaleissa. Tätä oikeutta on tosiaankin syytä myös käyttää.

Uusi maakunnallinen taho määrittää myös sen, millainen sote-keskus Leppävirralle nousee. Tämä päätös ei ole ollut pelkästään leppävirtalaispäättäjien käsissä enää pitkään aikaan. Ihmeenä pidän, jos joku päättäjä tästä yllättyi.

Ei Varkauden uutta sairaalaakaan yksin Varkaudessa suunniteltu sikäläisten päättäjien halujen ja toiveiden mukaan, vaan sanansa siihen oli sanottavana niin sairaanhoitopiirillä kuin sosiaali- ja terveysministeriölläkin.

Sote-keskusta on pyöritelty suunnitelmatasolla pitkään, eivätkä tierat ole sanottavammin lennelleet. Jossakin vaiheessa se valmistuu. Sitä ennen Kuopiossa tehdään päätös siitä, millainen rakennus tänne nousee ja mitä palveluja sen seinien sisällä on tarjolla.

Joka tapauksessa uudessa järjestelmässä on mahdollista hakea maakunnan sisällä palveluja muualtakin. Sarkamäkeläiset suuntaavat halutessaan Varkauteen, paukarlahtelaiset Kuopioon. Niin se vaan menee.

Aluevaaleissa ratkaistaan, millä tavalla Leppävirran ääni kuuluu siinä porukassa, joka vastaa sote-palveluiden pyörittämisestä.

Hypätään tässä vielä toiseen aiheeseen. On tänä vuonna muutakin.

Syyskuussa tulee 60 vuotta siitä, kun Kalevi Tolonen perusti Leppävirralle paikallislehden.

Soisalon Seutu juhlii nyt. Olkaahan kuulolla!