Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Soisalosta, Sorsakoskesta ja päätöksenteosta

Soisalon Seudun mielipidepalstalla 28.12. SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Erkki Hynninen kirjoitti monta asiaa, joihin haluan vastata.

Aloitetaan Sorsakosken koulun 1–3.luokkien siirtämisestä Leppäkertun kouluun. Tämän päätöksen teki lopulta koko valtuusto kaikkine puolueineen yhdessä. On kummallista osoittaa syyttävällä sormella suurinta puoluetta tai viranhaltijoita.

Millään puolueella ei ole Leppävirran valtuustossa enemmistöä. On epärehellistä väittää, että keskusta suurimpana ryhmänä olisi yksin lopettanut Sorsakosken koulun. Ilmoille heitetty ryhmäkuri särähti myös korviini. Keskustalla sellaista ei ainakaan ole, vaan pyrimme ryhmäpäätökseen yksilöiden näkemysten pohjalta. Eriävätkin mielipiteet sallitaan. Arvostaisin, että niin valtuustosalissa kuin sen ulkopuolella puhutaan asioista faktoihin nojaten.

Keskustan ja Sorsakosken koulun osalta pohdimme päätöstä lasten etua ajatellen: 10 hengen koulussa ei enää oppiminen ja ystävyyssuhteet muodostu parhain päin. Jatkuva muutos pomppien muutamien vuosien välein uuteen kouluympäristöön ei myöskään mielestämme palvele koululaisen etua. Emme myöskään saaneet asiaa kannattaneilta vastausta, mistä raha yhdeksi vuodeksi kouluun kaivetaan. Sorsakoskelle toivomme hyvää, on hienoa sanoa lähikoulun olevan edelleen alle 10 kilometrin päässä.

Hynninen epäili, että keskustalle olisi annettu lupaus Soisalon koulujen jatkumisesta. Minusta tämä päätös Kurjalan ja Konnuslahden koulujen jatkamisesta entisellään, kunnes toisin päätetään, tehtiin sekin yksimielisesti ja yhdessä tuossa samaisessa valtuuston kokouksessa. Kuten valtuustosalissakin totesin, keskustalle selvää on, että pitkien välimatkojen Soisalosta löytyy kouluja tai koulu myös tulevaisuudessa näillä oppilasmäärillä. Muiden puolueiden suusta Soisalon lasten lähikoulua puoltavia kommentteja odotellessa.

Kummeksun Hynnisen esiin tuomia vaaliliittoja, jotka liittyivät kuntavaalien jälkeisiin henkilövalintoihin ja noudattivat vaalien tulosta. Niin, ne liittyivät tosiaan henkilövalintoihin. Eikö tuon liittouman ylläpito myös asiakysymyksissä olisi ollut juuri manattua ylivaltaa? Siihen ei ole keskusta ainakaan suostunut, mutta on ollut läpi syksyn valmis keskustelemaan kaikkien puolueryhmien kanssa myös asiakysymyksistä. Kunnanhallituksessa tätä on onneksi paljon tehtykin.

Jokainen kunnanvaltuutettu ja puolueryhmä vastaa sekä omille äänestäjilleen että kaikille leppävirtalaisille tekemistään päätöksistä. Minulla ei ole tarvetta haukkua toisten puolueiden valtuustoryhmiä, vaan tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen. Yhteisiä asioita tänne on tultu hoitamaan. Parempaa uutta vuotta, eteenpäin rakentavammalla otteella!

Leppävirran keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja