Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Näkökulma Vuoden vaihtuessa

Vanhempi sukupolvi muistaa varmasti hyvin omilta kouluajoiltaan syyslukukauden päättävän kuusijuhlan, jossa oppilaat esittivät mitä hienompia näytelmiä, runoja ja olipa jossain juhlissa mukana koulun oma kuorokin. Juhlan jälkeen oppilaat menivät omiin luokkahuoneisiinsa. Käsi väristen kukin vuorollaan kävi hakemassa opettajan ojentaman todistuksen, joka tarkastettiin heti, kun oltiin päästy takaisin omalle pulpetille. Todistusten vertailu kavereiden kanssa piti tehdä välittömästi ja sen jälkeen rientää juosten koulun juhlasalissa odottavien vanhempien luokse. Siitä alkoi joululoma…

Joulun ja vuodenvaihteen tienoo on hyvää aikaa pysähtyä hetkeksi miettimään mennyttä vuotta. Vuosi on ollut monella tapaa haastava, mutta kuitenkin samalla kertaa – ainakin välillä – toivoa herättävä. Koronan myötä elämämme on heilunut vuoden kiertokulussa melkoisella tavalla. Pandemian taittuminen on ollut välillä vähän lähempänä, mutta jostain on aina noussut uusi ja entistäkin ärhäkämpi virusmuunnos riesaksemme. Vanha savolainen sanonta sopii kuitenkin pandemian luomaan alakuloon ja aika moneen muuhunkin asiaan: Me nousemme vielä, sanoi Pennanen, kun lehmä kuoli!

Kunnanvaltuutetun näkövinkkelistä ensimmäinen puolivuotiskausi on mennyt mukavasti. Leppävirran kunta valmistautuu nyt viimeisen kerran tuottamaan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä palo- ja pelastustoimen palvelut kunnallisena palveluna. Ensi vuoden lopussa hyväksymme budjetin, jossa mukana ei ole määrärahoja em. palveluihin. Sen paletin hoitaa vuodesta 2023 alkaen uusi hyvinvointialue. Tammikuussa on tulossa tärkeät vaalit, joissa valitaan Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuusto. Leppävirtalaisilla äänestäjillä on mahdollisuus näyttää joukkovoimaa vaaliuurnilla ja äänestää omia ehdokkaita läpi.

Kunnanhallituksen kokoukset ovat sujuneet hienosti. Meillä on hallituksen pöydän ympärillä ihmisiä, jotka ovat aidosti sitoutuneet kehittämään omaa kuntaansa. Hyvää keskustelua, mielipiteiden vaihtoa, kannanottoja, näkemyksiä ja yhteistyötä yli puoluerajojen – siitä on leppävirtalainen kunnanhallitus tehty. Puheenjohtajan ominaisuudessa on hienoa olla, kun jokainen on isolla sydämellä mukana. Hyvää palautetta on annettava myös kuntamme henkilöstölle ja viranhaltijoille. On ollut ilo nähdä, kuinka suurella tarmolla ja tahdolla ihmiset ovat työtään tehneet. Talouden raamit hiillostavat niskaan, mutta siitä huolimatta asiakokonaisuudet on saatu toimimaan hyvin.

Vuosi vaihtuu pian. Tammikuussa alamme valmistelemaan uutta kuntastrategiaa, jossa kuntamarkkinointi tulee nousemaan vahvasti esille. Nyt jos koskaan tarvitaan uusia asukkaita Leppävirralle. Nostamme yhdeksi strategiseksi tavoitteeksi kasvattaa kunnan asukaslukua ja muutaman vuoden kuluttua Leppävirralla on yli 10 000 asukasta.

Ei mahdotonta, mutta vaatii aktiivista otetta jokaiselta kuntalaiselta. Sinulta ja minulta.

Hyvää ja rauhallista joulua sekä onnea vuodelle 2022.

Kirjoittaja on Leppävirran kunnanhallituksen puheenjohtaja (kesk.)