Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Pakina Kaksio kahdelle

Niin ne kesä ja syksy mennä hupsahti ja talvi tulla tupsahti. Meidän oli aika siirtyä talviteloille palveluiden ääreen kaupunkiyksiöön. Tasaiselle maalle.

Vaan ei se ollutkaan niin mukavaa. Leppävirran torpan ja oman pientilan vaihtuminen 33 neliön yksiöön tuntui kesän jälkeen ahtaalta aikamiehelle ja rouvalle. Ei pää kattoon ottanut, mutta aloimme katsella suurempaa kämppää. Jalat tukevasti maassa.

No, naapuritalosta vapautui sopivasti 45 neliön kaksio. Siis sitä katsomaan. Omistaja kertoi auliisti asunnon hyviä puolia, nihkeästi huonoja. Mutta ne on tarpeen tietää, ettei tule yllätyksiä. Taktiikkamme oli kaksi yhtä vastaan. Kun toinen veti myyjän huomion, toinen tutki itsenäisesti paikkoja mittoja ottaen.

No kaupat tuli ja rahat meni, vaan eivätpä huijarit niitä kaapanneet tileiltä. Teimme mielestämme hyvän sijoituksen ja saimme eläkeläisinä turvallisen talvikodin.

Yksiön tavarat mahtuivat kaksioon ja ahtaus helpotti, joskin tilaa vievä kiikkutuoli jäi edelleen Leppävirralle. Perilliset ja nokkakärry auttoivat muutossa ja kaikki sujui kuin rasvattu. Kirjahyllyn paikan osoitin kantajille suoraan oikealle kohdalle. Uutta tuli vain naulakoita kylpyhuoneeseen ja puuvuodesohva. Varavuoteeksi ja pötköttelyyn.

Asunto oli remontoitu jokunen vuosi sitten. Keittiökalusteet ja -koneet kiilsivät yhä uutuuttaan. Takuulla. Edellinen omistaja jätti vielä pesukoneen kylppäriin ja mikrouunin paikalleen. Niitä molempia on meillä nyt kolmin kappalein.

Olihan täällä pikkuista ehostamista kuten pitääkin olla. Sain taas nikkaroida. Poistin saunasta vanhusportaat, ovisuojan ja turhat tukikahvat. Vaihdoin kattovalaisimien tilalle omia ja entisiin valaisimiin led-lamppuja. Eteiseen kiinnitin hattunaulakon ja vaatekaappiin lisäsin tangon henkareille. Katuharjan varresta.

Päädyimme tänne haaveiden saunalliseen kaksioon, koska talo oli kunnossa, hinta käypäinen ja yhtiövastike edullinen. Ikääntyvän isännän ja koiran onneksi talossa on hissi. Kellarissa löytyvät väljät tilat pyykinkuivaukseen, pyörävarasto ja verkkohäkki. Jopa maakellari on pihassa. Sinne kasvatan pottuja ensi kesänä.

Ja uusia, miellyttäviä yllätyksiä tulee tuon tuosta esiin, kuten riittävä lämpö ja ilmanvaihto, keittiön vetojousikaapistot, makkarin leuanvetotanko sekä muutama kytkimellä toimiva pistorasia. Auton lämmityksen kaukosäädin toimii ikkunasta osoitellen. Rappukäytävästä.

Lasitetun parvekkeen ikkunoista avautuu laaja näkymä kallioiseen puistometsään, jossa leppävirtalaisille näkyy jalopuiden lisäksi muutama kotoisa tuomi ja leppäkin. Nyt siellä on jo tiaisille pieni ruokintapiste ja uusia pönttöjä.