Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi joulun avajaiset lopetetaan ilotulitukseen?

Joulun avajaisista on tullut pysyvä ilmiö ympäri Suomea. Katuvarret koristellaan tähdin, kuusi pystytetään keskeiselle paikalle, yrittäjät järjestävät erilaisia tapahtumia. Tapahtumat sisältävät ohjelmaa ja sekä yksityiset että järjestöt pääsevät myymään tuotteitaan avajaisten yhteydessä. Näinhän meillä Leppävirrallakin on.

Meillä yrittäjät ovat lähteneet myös tarjoamaan joulupuuroa ja glögiä. Se on ihan ok, mutta miksi joulun avajaiset lopetetaan ilotulitukseen? Ilotulitus on saanut viime vuosina ankarasti arvostelua monelta taholta.

Ilotulitusvalmisteiden valmistus jo sinänsä on saastuttavaa ja terveysuhka monelle valmistuksessa työskentelevälle. Ampuminen aiheuttaa rikkipäästöt ja ympäristöhaitat. Moni valittaa myös kotieläinten kärsivän melusta.

Miksi meidän yrittäjät lähtevät tälle melu- ja saastelinjalle? Edes maamme suurimmissa kaupungeissa ei ilotulituksia järjestetä, se ei kuulu suomalaiseen joulun viettoon. Uudenvuoden rakettien ampumisestakin ollaan jo monella paikkakunnalla luopumassa, voitaisiinko myös meillä? Toivottavasti kunta ei lähde moista touhua tukemaan ainakaan verovaroin.