Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Pääkirjoitus Korona saadaan kuriin ainoastaan rokotuksilla

Koronan kanssa on eletty reilut puolitoista vuotta. Käsidesistä ja eristäytymisestä siirryttiin maskivaiheeseen ja erilaisten rajoitusten kanssa on eletty kuukaudesta toiseen. Välillä tilanne on helpottanut, välillä on taas jouduttu vetämään liinoja kiinni. Rajoitusten poistuessa koronatartuntojen määrä on taas lähtenyt kasvuun.

Kaikille yli 12-vuotiaille on tarjolla ilmainen rokote, ja kaksi rokotetta antaa tutkitusti tehokkaan suojan koronaa vastaan. Nyt Suomessa valmistaudutaan jo kolmannen rokoteannoksen jakamiseen. Ennustaminen vaikeaa, mutta mahdotonta ei ole sekään, että koronarokotuksen jäisivät vain näihin kertoihin. Korona muuntuu, vain lääketieteen avulla on mahdollisuus selättää koko maailmaa piinaava virus.

Leppävirralla reilut 75 prosenttia asukkaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 64 prosenttia toisen annoksen. Kaikissa naapurikunnissa molemmat luvut ovat suuremmat, joten kirittävää riittää. Rokotuksen ottaminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi muun muassa nonstop-periaatteella. Tästä huolimatta moni jättää rokotteen syystä tai toisesta ottamatta.

Rokotevastaisuudessa on monia tekijöitä. Salaliittoteoriat, rokotteiden haittavaikutusten olettaminen ja Kyse on myös itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä. Saatetaan ajatella, että rokotteen ottamisessa tai ottamatta jättämisessä on kyse yksityisasiasta. Tiettyyn rajaan sen voi ajatella niinkin, mutta samaan aikaan kyse on kaikista meistä. Tauti leviää rokottamattomien keskuudessa. Mitä enemmän koronaa esiintyy, sitä useampi tarvitsee hoitoa, sillä kaikilla tartunnan saaneilla kyse ei ole mistään harmittomasta jutusta. Jo ennestään tiukoilla rahkeilla olevaa terveydenhuoltoa kuormitetaan yhä enemmän.

Rokotteesta kieltäytymällä pidetään huoli siitä, että koronapiina jatkuu.

Tauti leviää rokottamattomien keskuudessa.