Mielipide: Sadonkorjuu on juhlaa

Mustaherukka on oivallinen marja, muistuttaa kirjoittaja. Minna Lyytinen

Aune Räsänen

Elokuu oli antelias!

Marjatarhan pensaissa oksat nuokkuivat kypsien marjojen painosta.

Mustaherukkapensaiden ylimpien oksien marjat kypsyvät ensimmäisinä.

Viimeisinä kerätään alaoksien marjat.

Kaikkia herukoita ei tarvitse säilöä tai valmistaa ruoaksi. Herkuttele marjoista silloin kun ovat parhaimmillaan.

Lapset ovat ennen kaikkea makeiden marjojen ystäviä.

Jos marjoja tulee runsaasti, paras tapa on tuoda ne mehukattilaan ja keittää niin kauan, kuin mehu on lirittänyt kattilaan.

Jäähtyneenä mehu pullotetaan ja pakastetaan.

Pitkin talveakin tällainen mehupullo on hyvä lahja nuorelle perheelle tai vanhalle ihmiselle.

Varmasti tällainen tuliainen ilahduttaa ja on terveellistä.

Vahva mehu laimennetaan vedellä ja lisätään sokeria maun mukaan.

Kommentoi