Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Leppävirran uuden sote-keskuksen tilat julkiseen keskusteluun

Leppävirralla ollaan aloittamassa uuden sote-keskuksen rakentamista. Asia nostettiin esille myös kunnanvaltuuston kokouksessa viikko sitten maanantaina. Investointi on kallis, mutta pakollinen.

Lastensuojelun työntekijänä minua huolestuttaa tulevan sote-keskuksen pohjamalli ja toimistotilat. Onko sote-keskuksen pohjapiirustus jo päätetty? Onko toimistotilojen malleista keskusteltu?

Mielestäni nyt olisi erinomainen paikka tuoda kyseisen tilojen hahmotelma julkiseen keskusteluun. Päättäjien on käytävä keskustelua tiloja käyttävien työntekijöiden sekä asiakkaiden kanssa. Emme voi toistaa samaa virhettä kuin naapurikunnassa missä esimerkiksi lastensuojelun sosiaalityöntekijät joutuvat käyttämään avotoimistoja. Tämänkaltainen malli hajottaa kaiken salassapitovelvollisuuden.

Naapurikunnassa osa työntekijöistä äänesti jaloillaan. Tämänkaltainen tilanne Leppävirralla olisi katastrofi. Päteviä sosiaalityöntekijöitä on vaikea saada muutenkaan töihin, joten pidetään nyt työntekijöiden hyvinvoinnista huolta.

Myös asiakkaille on annettava mahdollisuus luotettavaan, ihmislähtöiseen ja kunnioittamaan kanssa käymiseen esimerkiksi sosiaalitoimessa. Avokonttorit eivät palvele mielestäni ketään.

Haastaankin teidät asiasta päättävät henkilöt tuomaan keskustelua julkisuuteen.

Leppävirran Kokoomus (pj.)

varavaltuutettu

perusturvalautakunnan jäsen