Mielipide: Sanelupolitiikka ei ole ohi Leppävirralla

Kirjoittajaa ärsyttää tapa, millä keskusta ja SDP jakoivat paikat keskenään. Antti Aho

Ville Muttonen

Lähdin vaaleihin ehdolle yhteistyön ajatuksella. Leppävirta tarvitsee tällä hetkellä yhteistyötä yli puoluerajojen, se tarvitsee osaavimmat ihmiset oikeisiin lautakuntiin keskustelemaan kuntamme tulevaisuudesta.

Keskusta kutsui muut puolueet kunnantalolle 18.6 aloittelemaan paikkajakojen "tunnustelua". Uutena ihmisenä olin varovaisen toiveikas, olisiko nyt mahdollisuus luoda yhdessä hyvää tulevaisuutta. Samaan aikaan ajatuksissani juoksi vaaliliitto Keskustan ja SDP:n välillä.

Tunnusteluja ei ollut, sillä Keskusta ilmoitti vaaliliitosta SDP:n kanssa ja että ovat jo paikat jakaneet. Meidän tuloksella saamme paikkoja kuitenkin lautakuntiin sekä yhden kunnanhallituspaikan.

Itseäni ärsyttää politiikassa suuret lupaukset ja niiden pettäminen. Vasta tiistaina lehdessä Keskusta ilmoitti sanelupolitiikan olevan ohi, mutta todellisuudessa se ei sitä ole. Toisena asiana ilmoittivat, katsotaan miten neuvottelut etenevät. Tämä päivä ei ollut neuvottelua vaan sanelua asenteella tässä teille.

Kokoomus jatkaa omalla tiellään yhteistyötä korostaen. Toivomme, että seuraavan 4-vuoden aikana tämä yhteistyön merkitys tarttuu myös muihin. Tarvitsemme nyt jokaista kuntalaista mukaan Leppävirran tulevaisuuden rakentamiseen, emme vallasta riiteleviä ihmisiä.

Varavaltuutettu

Leppävirran Kokoomus

puheenjohtaja

Kommentoi