Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Suomalainen unelma – Vaikeiden aikojen keskellä tarvitaan myös uskoa ja toivoa paremmasta

Amerikkalaisilla on oma kansalliseetoksensa, amerikkalainen unelma, jossa viitataan vapauteen, onneen ja menestykseen. Meillä suomalaisilla on käytännössä paremmat edellytykset samoihin asioihin, vielä kun uskoisimme niihin.

Korona-aika ja vielä sen jälkeen elämä tulee olemaan meille monella tavalla haastavaa, edessä on kovat ajat. Kunnilla on edessä tiukkoja päätöksiä, toimintoja joudutaan sopeuttamaan ja tuleva sote-uudistus tuo varmasti lisähaasteensa kunnille. Vaikeiden aikojen keskellä tarvitaan myös uskoa ja toivoa paremmasta. Ennen kaikkea tekoja, jotka vievät meitä kohti parempaa.

Jos haluamme, että meillä Leppävirralla voidaan toteuttaa suomalaista unelmaa, tulee meidän oikeasti uskoa siihen.

Uskommeko ja ajattelemmeko me oikeasti niin, että Leppävirta on paras paikka asua ja elää, harrastaa, nauttia, olla vapaa, onnellinen ja menestyksekäs kukin omalla tavallaan?

Korona-aika on myös osoittanut sen, että työtä voi tehdä monin eri tavoin myös olematta fyysisesti työpaikalla.

Tilanteen kirvoittamana muuttoliikettä ja katseita ruuhka-Suomesta muualle Suomeen, vehreämmille vesille on ollut havaittavissa ja määrä on mahdollisesti kasvussa.

Leppävirta on jättänyt käyttämättä hyvän mahdollisuuden mainostaa kuntaa täydellisenä suomalaisen unelman vertauskuvana, jossa on tilaa, kauneutta, luontoa, yrittäjämyönteinen ilmapiiri sekä loistavat harrastusmahdollisuudet.

Kirjoitukseni ei ole tarkoitus olla pelkkää hehkutusta, miten hienosti kaikki asiat ovat. Tiedämme, että hyvin monet asiat kaipaavat parannusta kunnassamme ja todellisia ongelmia on, joihin on syytä pureutua heti (mm. päihteet, mielenterveyspalveluiden saatavuus ja hoitoon pääsy muutamia mainitakseni).

Kunnan elinvoima riippuu hyvin pitkälti sen asukkaista ja työpaikoista. Se, että meillä tulee säilymään hyvät palvelut, vaatii palveluiden käyttäjiä, perheitä, työssäkäyviä, tulevaisuuden työpaikkoja ja ikääntyviä viettämään hyvinvoivia eläkepäiviä.

Siksi kunnan vetovoima ja kiinnostavuus ei ole pieni asia miettiessä kunnan tulevaisuutta. Se ei tule itsestään, ja jos emme siihen itse usko, eivät usko muutkaan.

Olen ideoija ja pelinrakentaja. Aion jatkaa positiivisella asenteella jatkossakin ja haluan tuoda omalta osaltani uusia ideoita, kuinka saada Leppävirta näkyväksi ja houkuttelevaksi.

kuntavaaliehdokas (kok.)