Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Pääkirjoitus Yrittämisen siemenet itämään pienestä pitäen

Kouluissa panostetaan yrittäjyyskasvatukseen toisenlaisin keinoin kuin aiempina vuosina, jolloin asiaa yhteiskuntaopin yhteydessä sivuttiin.

Leppävirran kouluissa käyntiin polkaistu Polku yrittäjyyteen -hanke pyrkii valottamaan yrittäjyyden ja paikallisen yrityselämän eri puolia mahdollisimman laajasti. Kyseessä ei ole pelkkä yläkoululaisten tai lukiolaisten hanke, kuten yleensä tällaisissa tapauksissa, vaan nyt yrittäjyyttä tehdään tutuksi varhaiskasvatuksesta lähtien. Tavoitteena on luoda Leppävirralle oma toimintamalli. Leppävirran Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Raatikainen puhuukin tässä yhteydessä edelläkävijyydestä.

Kokonaisvaltaisesti toteutettu hanke poikii parhaimmassa tapauksessa paljon, varsinkin jos käytäntöä jää pysyväksi. Yrittäjyyskasvatus voi viitoittaa elämänuraa ja antaa suuntaa ja potkua siinä vaiheessa, kun elämässä tehdään tärkeitä valintoja. Koulunpenkeillä istuvat tulevaisuuden yrittäjät. Silloin koulussa saadut kokemukset ja eri yhteyksissä koulutaipalella omaksuttu tieto antaa selkänojaa.

Koululaiset ennättävät vielä moneen otteeseen puntaroida elämänuraansa, mutta jos yrittäjyyskasvatuksesta jää käytännön esimerkkien kautta myönteinen kuva, sillä saattaa olla suurikin vaikutus, ja yrittäjyyden siemenet saatu tätä kautta itämään.

Jos jokaiselta luokalta yksikin ryhtyy vaikkapa vuosikymmenen kuluttua yrittäjäksi kotiseudulle, on hankkeen merkitys valtava.

Uusia yrityksiä ja niiden tuomia työpaikkoja tarvitaan kipeästi. Leppävirralla on kosolti esimerkkejä siitä, kuinka yksittäisten ihmisten yritysideat ovat vaatimattoman alun ja vastoinkäymistenkin jälkeen nousseet menestystarinoiksi.

Tekemistä riittää, kun riittäisi tekijöitä ja nuorilta uskallusta yrittää.

Tekemistä riittää, kun riittäisi tekijöitä ja nuorilta uskallusta yrittää.