Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Kotihoidon resurssit on taattava

Kun kunnanvaltuusto viimeksi kokoontui muutama viikko sitten, teimme Leppävirran Vasemmiston ja Sosiaalidemokraattien kanssa yhdessä aloitteen kotihoidon resurssien riittävyyden ja henkilöstön työssä jaksamisen takaamiseksi.

Leppävirta ei ole ainoa kunta, jossa painitaan sen tosiasian kanssa, että hoitohenkilökuntaa on niukalti saatavissa, mutta aina ne työnantajat, jotka pitävät huolto työntekijöistään ja heidän jaksamisestaan, vievät työmarkkinoilla pidemmän korren.

Kunnan vastuulla on myös huolehtia työnantajana työntekijöidensä jaksamisen lisäksi siitä, että lainmukaiset työajat toteutuvat ja tärkeimpänä; asiakkaiden hoidonlaatu ja turvallisuus ovat sillä tasolla millä ne hoivatyössä pitääkin olla.

Jos vahinkoja sattuu kiireen ja uupumuksen takia, vastuu on kunnalla.

Siksipä esitimme, että kotihoidon resurssit ja niiden riittävyys selvitetään välittömästi.

Henkilöstön kanssa yhdessä suunnitellaan, miten akuutista tilanteesta päästäisiin eteenpäin.

Otetaan paikalliset järjestöt ja hoivayritykset mukaan.

Varmistetaan, että johtamisjärjestelmä ja työn organisointi toimii tehokkaimmalla tavalla.

Annetaan lähiesimiestyölle riittävät resurssit sekä laaditaan pitemmän tähtäimen suunnitelma toimialan henkilöstötilanteen kohentamiseksi, ja varataan tähän työhön riittävät resurssit

Valtuutettuina me voimme osoittaa vain resurssit ja tahtotilan, mihin haluamme kunnan yhteisiä verorahoja käytettävän.

Mikä olisi sen tärkeämpää kuin varmistaa se, että ne, jotka apua tarvitsevat, saavat sen hoitajalta, jolla oikeasti on hetki aikaa kuunnella ja olla läsnä, ja jolla on vielä voimavaroja nauttia omastakin elämästään työpäivän jälkeen.

Vasemmistoliiton ja SDP:n valtuustoryhmien puolesta.

kuntavaaliehdokas (vas.)

kuntavaaliehdokas (sd.)