Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Yrittäjäystävällisin kunta – yhteistyön tulos

Leppävirta sai lauantaina maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa merkittävän tunnustuksen Pohjois-Savon Vuoden yrittäjäystävällisimpänä kuntana. Tämä ansaitsee tulla huomioiduksi ja taustojen avatuksi. Valintaraati on käynyt monipuolisen arvioinnin valintaa tehdessään. Tiukassa kisassa Leppävirta sai pisteitä mm. hankintojen hoitamisesta, palveluseteleiden käytöstä ja yrittäjäkasvatuksesta. Paikalliset yrittäjät ja kunta ovat arvioineet toisiaan, millainen asenne ja arvoilmapiiri kunnalla ja luottamushenkilöjohdolla on yrittäjyyttä kohtaan sekä kuinka paikallisyhdistys toimii. Valintaan vaikuttavana tekijänä on ollut myös korona-ajan yksinyrittäjätuen nopea hoitaminen. Samoin tulevaisuussuuntautuneisuus, satsaukset ympäristöystävälliseen energiantuotantoon ja elinkeinopalveluihin, nopea reagointi yritysten tarpeisiin ja mukana oleminen monissa kehittämistoimissa painoivat vaakakupissa Leppävirran valinnan puolesta. Pitkäjänteisen yhteistyön tulos, josta kiitos kuuluu yrittäjille, elinkeinotoimijoille, viranhaltijoille, luottamushenkilöille, työntekijöille ja kuntalaisille.

Usein tulee nostettua esille, mitä meiltä puuttuu tai mitä pitäisi tehdä paremmin. Nämä kysymykset toki toimivat kehittämisen lähteinä. Jotta hyvä flow kuntamme elinvoiman kehittämiseksi edelleen säilyy, on tärkeä huomata kaikki se hyvä, jota jo on saatu aikaan ja jota ollaan tekemässä. Yhteistyön voima on mahtava voima. Kunta ja me kuntalaiset tarvitsemme yrityksiä ja yritykset tarvitsevat meitä palveluiden käyttäjinä, yhteistyökumppaneina, työntekijöinä jne. Siellä, missä palvelu kohtaa tarvitsijansa, syntyy työn iloa ja elinvoiman virtaa – hyvinvointia, taloutta, tekemisen meininkiä ja tyytyväisiä palveluiden käyttäjiä. Vuosittain kunta palkitsee Leppävirran vuoden yrityksen – tässä kuten muussakin on tärkeää huomioida niin yksinyrittäjät kuin pienet, keskisuuret ja suuret yritykset. Jokainen yritys ja jokainen työntekijä on tärkeä. Moni suuryritys on lähtenyt pienestä liikkeelle.

Hyvä kaiku kuuluu kauas. Muistammehan, että me jokainen olemme kuntamme käyntikortteja ja kuntakuvan luojia – kunnan elinvoimaan ja vetovoimaan voimme jokainen vaikuttaa sillä, kuinka toimimme ja puhumme kunnastamme.

Kuntapäättäjinä tiedämme varsin hyvin, kuinka kunnan elinvoimaisuus ja talous kulkevat käsikädessä. Siksi joudumme päätöksiä tehdessämme arvioimaan yhteisten veroeurojemme käyttöä monesta näkökulmasta. Yrittäjäystävällisyys on paljon enemmän kuin pelkkiä sanoja. Se on isompia ja pienempiä tekoja meidän jokaisen hyvinvoinnin eteen. Kuntamme saama tunnustus velvoittaa jatkamaan aktiivista elinkeinopolitiikkaa ja syventämään kunnan ja yrittäjien välistä yhteistyötä. Tämä koituu jokaisen kuntalaisen hyväksi iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

kunnanhallituksen pj.

kuntavaaliehdokas (kesk.)

yrittäjä

elinkeinotoimikunnan

varapj.

kuntavaaliehdokas (kesk.)

yrittäjä