Leppävirralla on aihetta juhlaan, kun kunta palkittiin lauantaina maakunnan yrittäjäystävällisimpänä kuntana. Pohjois-Savon liiton ja Savon Yrittäjien yhdessä myöntämä tunnustus ei synny tyhjästä. Erottuminen 17 kunnan joukosta ja nousu ykkössijalle kovassa joukossa on saavutus, josta on syytä iloita. Tätä saavutusta on syytä myös rummuttaa ulospäin. Imagomarkkinointia ei tarvitse rakentaa tyhjän päälle, kun olemassa olevia vahvuuksia ja menestystekijöitä riittää. Iskulause ”Yrittämisen virtaa” ei ole tuulesta temmattu.
Leppävirralla on pitkät yrittämisen perinteet. Vahva alkutuotanto ja erityisen mittava teollinen historia ovat poikineet moneen vastaavan kokoluokan maaseutupitäjään verrattuna poikkeuksellisen runsaan yritysverkoston. Kirjo on valtava ja erityisosaaminen valtakunnallista ja joiltakin osin kansainvälistä tasoa.
Leppävirralla on perinteisesti tukeuduttu pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joilla on suhteellisesti myös suurimmat kasvun mahdollisuudet. Niissä päätökset tehdään paikan päällä, vääjäämättä myös tavalla tai toisella tämän työssäkäyntialueen ehdoilla, vaikka ne toimisivatkin kansainvälisillä markkinoilla. Näiden yritysten juuret ovat kotiseudun mullassa. Jokainen uusi yritys merkitsee vähintään yhtä uutta työpaikkaa. Kun 30–40 uutta yritystä näkee vuosittain päivänvalon, on usko tulevaisuuteen varsin hyvissä kantimissa.
Leppävirran Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Raatikainen kuvailee yrittäjien ja kunnan keskusteluyhteyttä luontevaksi. Molemmat osapuolet ymmärtävät olevansa toisilleen välttämättömiä paikkakunnan hyvinvoinnin ja kehityksen kannalta. Molemmat myös ymmärtävät roolinsa.
Tunnustuksesta kannattaa repiä kaikki ilo irti. Samalla on jatkettava pitkäjänteistä työtä, sillä valmista ei missään nimessä ole. Maine yrittäjäystävällisimpänä vaatii koko ajan uusia näyttöjä.
Imagomarkkinointia ei tarvitse rakentaa tyhjän päälle.