Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Paukarlahden kuntosalilla on käyttöä!

Pienessä kylässä on voimaa! Ainakin jos katsotaan Paukarlahden kuntosalin kävijämäärää, joka parhaillaan ylsi jopa 50 aktiiviseen kävijään ennen koronaa. Kuntosali liikuttaa kyläläisiä vauvoista vaariin, kirjaimellisesti. Vanhemmat käyvät salilla pienet lapset mukanaan ja geeneihin tarttuu liikkumisen ilo jo pienestä pitäen. Myös vanhempi väestö on löytänyt salille joka on varustettu kaiken ikäisiä ihmisiä silmällä pitäen. On yllättävää kuinka kylälle onkin saatu niin monipuolinen ja hyvä kuntosali lähes kokonaan talkoovoimin. Kirkonkylällä kiertää jopa sitkeä huhu, että Paukarlahdesta löytyy kunnan paras kuntosali. Tästä huhusta olemme ylpeitä!

Mutta onko tämä kaikki kohta vain kaunis muisto? Kunta on säästötalkoissaan myymässä Paukarlahden vanhaa koulukiinteistöä jonka alakerrassa kuntosali sijaitsee.

Tässä yhteydessä on vaarana hävitä paukarlahtelaisille ja lähikylien asukkaille tärkeä liikuntapaikka. Kyläläiset ovat yhdessä kehittäneet ja ylläpitäneet kuntosalia joka ei ole pelkästään fyysisen hyvinvoinnin mekka. Salilla kävijät tulevat tutuiksi keskenään ja paikasta on muodostunut myös sosiaalisen kanssakäynnin keskus. Kokeneemmat opastavat nuorempiaan oikeissa tekniikoissa ja nuorten kautta innostus tarttuu uudestaan jo konkariinkin. Voisiko kunta lopultakin ajatella kuntalaistensa parasta? Miksi tuhota kaikki hyvä jota on vaivalla rakennettu ja tarpeelliseksi koettu?

Aivan varmasti kuntosalin hyödyt laskevat kunnan terveysmenoja tulevaisuudessa kun ihmiset voivat paremmin. Säilyttämällä vanha koulukiinteistö kunnan omistuksessa turvataan kuntosalin toimintaedellytykset sekä keskeinen harraste- ja kokoontumispaikka muuhunkin kylän toimintaan.

Parikymmentä vuotta sitten Paukarlahtea markkinointiin virkeänä kylänä hyvillä palvelulla. Oli ala-aste, päiväkoti ja kuntosali. Alueelle saatiinkin paljon uudisrakennusta ja lapsiperheitä. Nyt jäljellä on enää kuntosali. Jos tämäkin viedään, niin tulee kyllä vähän huijattu olo.

Arvoisat päättäjät, Leppävirran voimavara on sen lukuisissa kylissä ja yleensäkin asukkaiden hyvinvoinnissa. Antakaa kylille mahdollisuus luoda palveluja kuntalaisille tarjoamalla paikkoja harraste käyttöön. Kyse ei ole aina Leppävirran vetovoimasta vaan on tärkeää pitää huolta asukkaista ja luoda pitovoimaa jotta muuttotappioilta vältytään. Leppävirran kunta ostaa tänäkin vuonna liikuntapalveluja Vesileppikseltä yli miljoonalla eurolla. Summa on todella suuri kun sitä verrataan vanhan koulukiinteistön ylläpitokuluihin jotka tuntuvat olevan syy kiinteistön myymiseksi. Muutaman kymmenen tuhannen euron tinkiminen tuosta valtavasta summasta toisi mahdollisuuden myös Paukarlahden kuntosalille.