Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Järjestöuudistus näkyy jäsenille

Se mikä ei muutu, ei säily; toteaa vanha kiinalainen sananlasku. Tämä pätee myös järjestöjen ja yhdistysten toimintaan. Yli sata vuotta toiminut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) on toteuttanut järjestöuudistuksen vaiheeseen jossa, että se näkyy jo konkreettisesti jäsenistölleen. Järjestöuudistuksen tavoitteena on parantaa ensisijaisesti jäseniemme palveluja ja tehdä vahvaa maa- ja metsätalouden edunvalvontaa myös tulevaisuudessa. Lisäksi jäsenille on tarjolla entistä enemmän jäsenetuja MTK-Hankinnat yhtiön kautta, jota hyödyntämällä jäsenmaksuun käytetyt eurot saa helposti takaisin ja jäsenpalvelu Oiva palvelee jäseniä niin netissä kuin mobiilissa.

Miten järjestöuudistus nyt sitten näkyy jäsenille? Kohta postissa saapuvan jäsenmaksun loppusumma voi olla erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna, kun samassa laskussa ovat mukana niin MTK:n kuin Metsänhoitoyhdistysten (MHY) jäsenlaskut. MTK:n jäsenlaskussa on nyt selvästi esillä paikallisen yhdistyksen toimintaan käytettävä osuus sekä kansainväliseen, kansalliseen ja maakunnalliseen edunvalvonnan osuus. Tämä edunvalvonnan osuus koostuu kolmesta osasta eli 1. perusmaksusta, 2. elinkeinotoiminnan perusteella määräytyvästä osasta ja 3. metsänomistajien osasta, joka peritään kaikilta metsänomistajilta. Elinkeinotoiminnan mukaan määräytyvä jäsenmaksu (2.) koostetaan joko maatalousperusteisesti, jonka perustana on peltoala tai kotieläinten lukumäärä, tai maaseutuyrittäjä perusteisesti eli henkilötyövuosien määrän mukaan. Maaseutuyrittäjä kategoriaan kuuluvia ovat mm. marjanviljelijät, jotka palkkaavat vuosittain myös tilan ulkopuolelta työvoimaa.

Jäsenmaksu-uudistuksen taustalla on taata jäsenilleen oikeudenmukainen ja nykyisen rakennekehityksen huomioon ottava jäsenmaksu. Nyt kaikkialla Suomessa samanlainen tila maksaa samoilla perusteilla edunvalvonnasta paikkakunnasta riippumatta. Edunvalvonta vaatii paljon työtä ja sen onnistumisen takaamiseksi tarvitsemme jäsenmaksuja. MTK:n tärkein tehtävä on huolehtia jäsenistään ja kotimaisen maatalouden jatkuvuudesta myös tulevaisuudessa. Jos postissa saapuvassa jäsenlaskusta herää jotakin kysyttävää, olkaa yhteydessä jäsensihteeriimme, joka osaa auttaa tilanteessa parhaiten.

puheenjohtaja

MTK-Leppävirta