Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Paukarlahden koulun on pysyttävä kyläläisten käytössä

Me neuloosista kärsivät olemme kymmenkunta vuotta kokoontuneet sunnuntaiaamuisin Paukarlahden koululle. Neulomisen ohessa juomme aamukahvit, vaihdamme kuulumisia ja parannamme maailmaa. Omien neuleiden lisäksi ovat kylälle syntyneet vauvat saaneet lämpimät villasukat, samoin Kysin vastasyntyneet ja Kosovon kodittomillekin on lähtenyt paketit. Koulun alakerrasta kuuluu jo kuntosalin oven paukahdukset, kun aamuvirkut tulevat treenaamaan ja ikkunasta näkyy kaukalolla aamun ensimmäiset luistelijat. Kylän koulu lähellä olevana lämpimänä kokoontumispaikkana on mahdollistanut meidänkin yhdessä neulomisen. Kokoontumiset uhkaavat loppua, jos kunnan suunnittelema koulun myynti toteutuu. Samoin loppuu myös viidenkymmenen kyläläisen treenaaminen kuntosalilla, parinkymmenen seniorin kokoontuminen kerhoonsa, luistelijoiden luistelut ja moni muu toiminta.

Olemme yksimielisesti todenneet, että lähtemättä jäisi jos kirkolle pitäisi ajaa. Samoin ovat todenneet koululla kokoontuvat seniorit. Monilla iäkkäimmillä ei ole enää omaa autoa ja kyläyhdistyksen tarjoama taksikyyti on ainoa mahdollisuus osallistua kerhoon. Säännölliset kokoontumiset ja tuttujen näkeminen on koettu äärimmäisen tärkeäksi henkireiäksi.

Talkootyö on mittaamattoman arvokasta. Toivoisimme näkevämme sen päivän, että sitä arvostettaisiin ja siihen panostettaisiin myös kunnan johdon ja päättäjien toimesta. Tulevaisuudessa, kun kuntien taloudellinen tilanne tulee nykyistäkin haastavammaksi, nämä kolmannen osapuolen järjestämät palvelut eri kylillä tulevat entistä tärkeämmiksi ja säästävät kunnan niukkoja resursseja.

Haastamme puolueet miettimään, miten kunnan eri kyliä voitaisiin tukea ja auttaa, jotta kylien asukkaat jaksaisivat jatkaa hyvää työtään ja kylät voitaisiin pitää asuttuina ja houkuttavina uusille asukkaille. Jokainen kylä on erilainen ja kullakin kylällä on omat yksilölliset tarpeensa. Kaikkia kyliä ei tarvitse kohdella samalla tavalla. Olisiko kuntaan mahdollista palkata yhdyshenkilöä, jonka tehtävänä olisi kiertää kylillä kartoittamassa kylien tarpeita ja toiveita, tuoda viestiä kunnan päättäjille ja auttaa kyliä rahoitusten hakemisessa eri hankkeisiin? Tyytyväiset asukkaat ovat nimittäin kunnan parhaita markkinamiehiä.

Haastamme myös kaikki leppävirtalaiset äänestämään kuntavaaleissa tulevaisuuteen kauaskantoisesti ja positiivisesti suhtautuvia ehdokkaita.