Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Etätyö on mahdollisuus

Digitalisaatio muuttaa ihmisten toimintatapoja, toimintatapojen muutosta tukee teknologian vauhdikas kehitys. Digitalisaatio ei tarkoita kuntapalveluiden sähköistämistä, vaan toimintamallien ja palveluiden uudelleen järjestämistä. Kunnan palvelut määrittelevät digitalisaation hyödyt sekä mahdollisuudet. Tämänhetkisen aikakauden menestys kunnassa perustuu, kunnan ennakoimiseen, tunnistamiseen ja kehittämiseen suhteessa sen asukkaiden palveluiden tarpeeseen.

Leppävirta oli yksi viidestätoista kunnasta mistä haastateltiin 50 vapaa-ajan asujaa Taloustutkimus Oy:n tekemän Kuntien asukaskokemus 2020 -tutkimusta varten. Leppävirran keskiarvo oli hieman korkeampi kuin muiden osallistujakuntien.

Miksi kunta ei hyödynnä hyvää imagoaan ja tarjoa mahdollisuutta etätyöskentelyyn enemmän? Koronapandemia kasvattaa ihmisten etätyön määrää ja paluuta vanhaan tuskin on.

Nyt olisikin oikea aika Leppävirran kunnan panostaa etätyön mahdollisuuksiin digitalisaation avulla. Kunnan kannattaisi nyt, jos koskaan tukea yrityksiä esimerkiksi etätyöpisteillä. Kirjastolla tarjotaan kyllä kyseisiä palveluita, mutta nyt tarkoitan esimerkiksi muutaman henkilön toimistotilaa. Kunnan tulisi selvittää vapaa-ajan asukkailta, kuinka moni tekee nyt jo etätyötä ja kuinka moni kokee sen tulevaisuudessa mahdolliseksi? Kunta voisi kyselyn jälkeen tarjota tiloja, internet-yhteyden ja mahdollisesti jopa työvälineitä organisaation käyttöön. Toki hinnasta sovittaisiin yhdessä organisaation kanssa, näin vastuuta jaetaan molemmille osapuolille.

Leppävirran tulee jatkossa hyödyntää sen mahdollisuuksia risteyskuntana (lyhyehköt matkat useaan kaupunkiin). Digitalisaatio ja etätyö antaa siihen mahdollisuuden.

kuntavaaliehdokas

Leppävirran Kokoomus pj.