Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Vesilaitos jatkaa kunnan omistamana

Vesilaitos jatkaa Leppävirran kunnan omistamana. Valtuusto linjasi työkokouksessa 25.1 yksimielisesti nykyisen omistuksen parhaaksi.

Tehdyissä virkamies- ja konsulttiselvityksissä ei tullut esiin merkittäviä omistuspohjan muutosta puoltavia seikkoja. Selvitykset olivat hyvin tehty ja toivat tietoa vesilaitoksen nykytilasta, haasteista ja riskeistä.

Vesilaitoksen suuret jälkivuosien investoinnit ovat rasittaneet tulosta ja tehneet vedestä vertailussa kallista. Tällä hetkellä n. 600.000 euron toiminnallinen velka saadaan katettua 5–6 vuoden aikana ja saavutetaan lain edellyttämä kannattavuus.

Korjausvelka ja saneerauksen tarve on selvityksen mukaan hallinnassa ja pääosin johtuu sade- ja vuotovesistä viemäriin. Varkauteen pumpataan takaisin jätevettä noin 46 prosenttia enemmän kuin ostetaan. Tästä noin 40 000 euron lisäkustannus. Putkiverkon osalta ollaan vähintään tyydyttävässä kunnossa ja uhat hallinnassa.

Valtuutettujen yksimielinen kanta työkokouksessa oli, ettei myynti- tai toiminnan yhdistymisneuvotteluja käynnistetä Savon Voiman kanssa. Tällä yhteisellä kannanotolla valtuustoryhmien puheenjohtajat haluavat katkaista huhulta ja turhilta peloilta siivet.

Kaikkien ryhmäpuheenjohtajien valtuutuksella suurimman ryhmän puheenjohtajana allekirjoitan tämä kannanoton.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja