Mielipide: Kalliit jumpat ovat vähentäneet senioriliikkujien määrää

Pirjo Soininen

Seniorijumpista on ollut puhetta ja purnausta. Kerron tässä hieman miten tilanne on muuttunut viime vuodesta.

Seniorikortin hinta on pudonnut 60 euroa, mutta kaikki ohjatut jumpat ovat siirtyneet Sisä-Savon kansalaisopistolle ja maksullisiksi. Sekään ei vielä riitä, vaan entisen kymmenen kuukauden ohjatun jumpan sijaan niitä on nykyään vain viiden kuukauden ajan.

Myös maanantain ja perjantain vesijumppia on vähennetty 45 minuutista puoleen tuntiin.

Lisäksi maanantain, keskiviikon ja perjantain kuntosali, kuntojumppa ja kehonhuolto on sidottu yhteen. Eli jos otat jonkun ko. jumpista, etkä tule vesijumppaan, niin viet paikan sinne haluavalta. Joka ryhmässä on heitä, ketkä eivät tule altaalle.

Parhaimmillaan meitä on ollut siellä 23 henkeä. Ryhmäkoot ovat koronan vuoksi vain (jumpat ja kuntosali) 20 ja (vesijumppa) 30 henkilöä. Tiistain ryhmä perustettiin jälkikäteen joskus lokakuussa ja siitä oli mielestäni ilmoitus vain somessa, joten ryhmässä on vain kahdeksan aktiivista kävijää 20/30 sijaan.

Myös torstain tehovesijumpassa on osallistujia alle kymmenen.

Käyn jumpassa kolme kertaa viikossa ja korotus kohdaltani on 336 prosenttia, tähän olen laskenut lyhennetyn ajan, mutta en lyhennettyjä vesijumppia. Myös ennen korttin sisältynyt äijäjumppa on nykyään maksullinen, mikä on vähentänyt miesten käyntiä jumpissa.

Ehdotukseni asian ratkaisemiksi ovat seuraavat: yhdistetyt jumpat purettava ja kaikki erillisiksi, omakustanteinen maaliskuun jälkeen ja elokuusta syyskuun puoleen väliin asti tai kunta maksaa ohjaajan ko. ajalle ja useamman jumpan ostajalle viidestä kymmeeneen prosenttia alennusta per jumppa.

Kommentoi