Lukijalta: Senioriliikunnan alasajo on lähes täydellistä

Kimmo Repo

Soisalon Seudun 15.12. Lukijoilta-palstalla Urpo Savolainen kuvaa hyvin epäoikeudenmukaista seniorien kohtelua ennalta ehkäisevän kuntoutuksen alasajossa.

Hinnan korotus on vielä suurempi kuin kirjoituksessa mainittiin. Totuus on vielä karumpi koska tuntien pituuksia on lyhennetty.

Minä ja vaimoni olemme kulujen kasvun osalta päättäneet tehdä näin: liikuntaa ohjatuissa ryhmissä vähennämme 50 prosenttia (eli puolitamme ohjatut). Samalla kulumme kasvavat 125 prosenttia eli 228 euroa. Päätöksen teimme osin paineen vuoksi, koska kaikille ei ollut kunnan korvaamia vuoroja syksykaudella.

Luovuimme maanantain ja keskiviikon vuoroja lukuun ottamatta muista ohjatuista kerroista että kaikille olisi vuoroja.

Leppävirta on ulkoistanut päätäntävallan Suonenjoen kunnanhallitukselle. Suonenjokelaiset päättävät jatkossa Leppävirran seniorien maksut, perinnän, myös ulosoton, vaativat keskeytyksestä lääkärintodistuksen tai kunnasta poismuuttoilmoituksen.

En ole saanut selville kuinka pitkäksi aikaa tämä ulkoistus Leppävirran kunnalta on sovittu vai onko pysyvä.

Pahoittelen että niin moni on joutunut luopumaan ohjatusta liikunnasta, meidän miespuolisten osalta lienee kato tällä hetkellä noin 90 prosenttia eli viimeisellä ohjatuilla oli lisäkseni yksi kaveri, altailla pari. Alasajo on ollut lähes täydellistä.

Toivottavasti useat kymmenet muutoksen vuoksi poisjääneet löytää ensi vuonna osin takaisin. Sen näen tammikuun puolivälissä kun taas kurssit jatkuu ja pääsen joulun kiloja punnertamaan.

Kommentoi