Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Levollinen joulu tulee todelliseen tarpeeseen

Poikkeuksellinen, historian kirjoihin jäävä vuosi on saavuttanut kohta kierroksensa. Vaikka moni asia on mennyt päälaelleen, on maailmassa pysyvääkin. Nyt on mahdollisuus rauhoittua joulunviettoon ja heittää kiire hetkeksi pois.

Korona on pistänyt arjen uusiin uomiin. Moni on tehnyt etätöitä pitkin vuotta, useat ovat olleet lomautettuina, joiltakin työt ovat loppuneet kokonaan, kun maailmankirjat ovat menneet sananmukaisesti sekaisin. Matkustelu on jäänyt pois, ja katse kääntynyt pakostakin kotinurkkiin.

Valtakunnalliset suositukset ohjaavat viettämään joulua omissa oloissa, neljän seinän sisällä, vain kaikkein lähimpien kanssa. Parhaimmillaan joulu on yhdessäolon juhlaa, mutta tänä jouluna on sellaisia tapauksia paljon, missä joulua ei rajoitusten vuoksi ole mahdollista viettää esimerkiksi monen sukupolven kesken. Yhdessäolon juhlassa myös yksinäisyys korostuu. Monelle joulunpyhät voivat olla piinallista aikaa, ja tänä jouluna tunne saattaa olla yhä kalvavampi, kun korona on karsinut jouluajan tapahtumia ja tapaamiset eivät onnistu. Jokaisen on syytä muistaa lähipiirinsä yksinäisiä tavalla tai toisella, vaikka kasvotusten ei nyt ole mahdollista nähdäkään.

Joulumielelle on aina erityisen hyvä tilaus, ja sen levittäminen ja jakaminen palkitsee monin verroin. Lohtua ei ole koskaan tarjolla liikaa sitä kaipaaville ja kipeästi tarvitseville.

Vaikeuksien ja kiireiden keskellä on syytä pysähtyä ja hiljentyä. Joulu tarjoaa kaikille tällaisen mahdollisuuden, ja se on nyt hyvä käyttää täysimääräisesti. Hengähdystauko ja levollinen joulu on tänä vuonna erityisen tervetullut.

Valo voittaa pimeyden. Aina on toivoa paremmasta, ja sitä toivoa ei ole syytä kenenkään menettää. Tänä jouluna tämä ajatus on syytä pitää mielessä erityisen kirkkaana.

Aina on toivoa paremmasta, ja sitä toivoa ei ole syytä kenenkään menettää.