Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Koronariski on edelleenkin syytä ottaa tosissaan

Koronaviruksesta on tullut maaliskuusta lähtien tietoa joka tuutista. Viruspandemian aiheuttamat poikkeusolot alkoivat keväällä, ja poikkeusoloissa eletään monelta osin yhä, vaikka kaikki maan koulut eivät toimikana etänä ja ravintolat ovat auki. Nyt eletään alueellisten ja paikallisten rajoitusten aikaa, ja tilanteet saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti.

Leppävirralla tilanne on ollut maaliskuusta saakka erittäin rauhallinen. Naapurikunnista kuuluvat uutiset muistuttavat, että tartuntaryppäitä voi ilmaantua tännekin hetkenä minä hyvänsä. Kuopion kouluissa tulee viikoittain ilmi koronavirustartuntoja ja tartuntaa liittyviä altistumisia. Pieksämäellä viime keskiviikkona tehdyssä joukkotestauksessa löytyi 64 positiivista tulosta, kun testattuja oli yhteensä 200. Aiemmin samalla viikolla samasta tartuntaketjusta löytyi kuusi todettua koronatapausta.

Vaikka korona miten kyllästyttäisi, on tartuntariskit otettava huomioon. Parantamisen varaa on Leppävirrallakin. Kaupoissa käy ja katukuvassa näkyy enemmän maskittomia kuin kasvomaskilla varustautuneita ihmisiä. Käsihygienia on koronapandemian aikaan parantunut huomattavasti, mutta parantamisen varaa on edelleen. Osa ihmisistä toimii ihan kuin koronaa ei olisi olemassakaan.

Korona koettelee kansalaisten kestävyyttä. Muita vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole kuin mennä eteenpäin. Koronariskin kanssa joudutaan elämään vielä jonkin aikaa. Tilanne on nyt mikä on, ja kaikkien on syytä toimia sen mukaan. Jokainen pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että elämä sujuisi niin normaaleissa uomissa kuin vain mahdollista. Jokainen voi suositusten mukaisilla toimilla edesauttaa sitä, että tauti ei leviä eikä tilanne pääse karkaamaan käsistä ja hankaloita elämää entistä enemmän.

Osa ihmisistä toimii ihan kuin koronaa ei olisi olemassakaan.