Pääkirjoitus 3. marraskuuta 2020: Kaikki kunnia jokaiselle uudelle yritykselle

Leppävirralle on perustettu lokakuun loppuun mennessä 30 uutta yritystä, mikä on kolme enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Jos tahti jatkuu samanlaisena vuoden loppuun, saattaa määrä kohota neljäänkymmeneen. Suoritus on erityisen kovaa tasoa, kun ottaa huomioon, millaisessa ajassa on eletty maaliskuusta lähtien.

Moni yritys on ollut niin kovilla, ettei koskaan ennen. Moni on joutunut muokkaamaan toimintaansa, kun koronan tuomat haasteet ovat muuttaneet toimintaympäristöä kokonaan uuteen asentoon. Toki on sellaisiakin yrityksiä, joissa korona ei juurikaan näy, tai jotka ovat jopa hyötyneet muutoksista.

Joka tapauksessa jokainen uuden yrityksen pystyyn polkaissut ansaitsee hatunnoston. Uusi yritystoiminta on elämän merkki. Se kertoo uskosta tulevaisuuteen. Kun päätoimisesta yrittäjyydestä puhutaan, merkitsee jokainen uusi yritys vähintään yhtä uutta työpaikkaa, mikä myös kasvattaa kunnan elinvoimaa. Kerrannaisvaikutukset ovat sitten vielä suuremmat.

Yrittäjyys on kestävyyslaji. Kaikista ei siihen ole, eikä tarvitsekaan, mutta jokainen, joka on valmis astumaan virtaan ja ottamaan riskejä työllistääkseen itsensä ja parhaassa tapauksessa myös muita, ansaitsee yhteisen kiitoksen.

Yritykset tuovat suoraan ja välillisesti kuntaan verotuloa, jonka turvin pyöritetään yhteisiä palveluja. Kun yritys menestyy ja sen on hyvä olla, säteilee menestys koko seudulle.

Yrittäjyyttä on edistettävä ja tuettava yhteisen hyvinvoinnin nimissä. Leppävirran kunnan Yrittämisen virtaa -iskulause ei ole tuulesta temmattu. Monia paikallisia ja laajemmallekin levinneitä menestystarinoita on syntynyt, ja uutta on jatkuvasti versomassa. Toivon mukaan se taas rohkaisee uusia yrittäjiä tarttumaan haasteisiin.

Yrittäjyyttä on edistettävä ja tuettava yhteisen hyvinvoinnin nimissä.

Kommentoi