Yhteistyö, eteenpäin vievä voima

Ville Muttonen Minna Kaulamo Pekka Nykänen

Leppävirran Kokoomus ottaa kopin Yhteisvastuun merkeissä foorumin ja keskustelutilaisuuden aikaansaamiseksi esim. ensi keväälle/alkuvuoteen. Meitä kokeneita luottamusmiehiä saattaa uhata soteväsymys. Kaipaammekin mukaan henkilöitä, joilla on ideoita oman kotikunnan kehittämiseen, arjen asiantuntijoita.

Tero Huvi mainitsi hyvin Soisalon Seudun kirjoituksessaan: ”Onnistumisen kannalta on olennaista saada uudet ja vanhat ideat ja toimintatavat keskustelemaan keskenään.” Leppävirran Kokoomus on asiasta täysin samaa mieltä. Kunta tarvitsee uusia sekä vanhoja toimintamalleja, mutta me näemme tärkeimmäksi asiaksi yhteisten asioiden eteenpäin viemisen, nimenomaan yhdessä.

Kunnassamme on myös kasvava vanhusongelma erityisesti asumisen suhteen.

Osa asuu ”väärässä” paikassa terveyskeskuksen sairasosastolla tai muutoin kyseenalaisissa olosuhteissa. Ennaltaehkäisevään työhön panostaminen esim. mielenterveysongelmien, lastensuojelun tai ikääntyvien toimintakyvyn näkökulmasta kehitettävää riittää. Jo nimettyjen toimikuntien pitäisi ripeästi edetä mietinnöissään asiatilan korjaamiseksi.

Leppävirran vahvuuksista voidaan osaa luetella vaikka kirjaimella M: matkailu, metalli, metsä, maatalous, muumit, marjat ja tietysti Me, leppävirtalaiset. Moukarikenttäriidat, ja jo tehtyjen päätösten jälkinostot pitäisi olla menneisyyttä. On luotava vahvuuksien pohjalta Huvin toivomaa ilmapiiriä uuteen, toimivaan valtuustoon, joka katselisi eteenpäin ja voisi nojata ensisijaisesti luottamukseen ja avoimeen toimintakulttuuriin.

Tulevassa valtuustossa joudutaan kipeiden päätösten äärelle ja Leppävirran Kokoomus toivoo, että mikäli riitelyä tapahtuu, se tapahtuu asioiden välillä, ei ihmisten.

Tarjoamme keskusteluun Ville Muttosen ja Minna Kaulamon, jotka ovat käytettävissä myös Huvin podcasteissa. Jäämme odottamaan yhteydenottoa keskustelun ja podcastin suhteen.

Leppävirran Kokoomus, sihteeri ja vaalipäällikkö, kunnallisvaaliehdokas 2021

Leppävirran Kokoomus, varapuheenjohtaja, kunnallisvaaliehdokas 2021

Leppävirran Kokoomus, se kokeneempi luottamusmies

Kommentoi