Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näkökulma: Vaalit alkaa näkyä

Jos edes hieman seuraa mediaa ympärillään ei voi välttyä jonkinlaisesta vaalikiimasta. Puolueet alkavat hiljalleen erottautua toisistaan ja teemat kirkastuvat.

Vaikka olemme osa Eurooppaa, kunnallisen päätöksenteon piirissä on yhä edelleen paljon asioita. Siksi ensi kevään vaalit ja kaikki siihen liittyvä on tärkeää.

Keskustan uusi valittu puheenjohtaja Annika Saarikko totesi, että kunnallisvaalien tuloksen ratkaisee se, millaisia ehdokkaita puolueet saavat listoilleen.

Näin varmaan onkin. Tilanne on aika haastava. Kiinnostaako äänestäjiä samalla tavoin toritapahtumat ja ilmaiset makkarat? Riittääkö edes ämpärit?

Uusien ehdokkaiden mukaan saaminen tuntuu olevan ison työn takana. Politiikka ja siihen hyppääminen on iso juttu. Aina on se mahdollisuus ja vaara, että tulee valituksi.

Se tuo mukanaan vastuun mutta myös mahdollisuuden vaikuttaa. Ehkä ihannetilanne olisi se, että valtuuston kokoonpano olisi sopiva sekoitus uutta ja vanhaa.

Onnistumisen kannalta on olennaista saada uudet ja vanhat ideat ja toimintatavat keskustelemaan keskenään.

Onnistumisen kannalta on olennaista saada uudet ja vanhat ideat ja toimintatavat keskustelemaan keskenään. Ei helppoa, mutta ei mahdotonta. Nuoria ja uusia kasvoja tarvitaan.

Asiat ratkaisevat. Näin ainakin pitäisi olla. Leppävirrallakin on haasteita. Niitä on jokaisessa kaupungissa ja kunnassa.

Koronan saapuessa tähän maahan aloitin pienin askelin pitämään podcastia, joka sai nimen Pappilan hätävara.

Haastateltavia on riittänyt samoin kuuntelijoita. Tuon ohjelman myötä minulle on kirkastunut entisestään se, että tässä kunnassa on vahvuuksia. On toimivia maatiloja, isoja työllistäjiä ja tulevaisuudenuskoa.

Ensi kevään vaaleihin valmistautuville puolueille ja ehdokkaille soisi mahdollisimman paljon kykyä nähdä entistä vahvemmin oman kotikunnan vahvuudet ja kehittämistarpeet. Kun toimivan ja eteenpäin katsovan valtuuston yhdistää virkamiesten haluun tehdä parhaansa, on paketti kasassa.

Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, katselen jo hieman keräyspäällikön silmälaseilla ensi kevään Yhteisvastuukeräystä. Teemana on köyhyys ja nimenomaan vanhusten näkökulmasta.

Saisiko puolueiden kanssa yhdessä Yhteisvastuun merkeissä jonkinlaisen foorumin ja keskustelutilaisuuden aikaiseksi ensi keväälle? Aihetta voisi lähestyä laajasti ja useasta näkökulmasta.

Taisinpa heittää pallon. Tarkoituksella. Kuka ottaa kopin?

Kirjoittaja on Leppävirran seurakunnan koordinaattori.