tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Operaatio yöhakkuu häiritsee liikennettä kirkonkylällä

Leppävirran taajamasta kaadetaan katuja reunustavia puita yötyönä keskiviikko-torstai ja torstai-perjantai välisinä öinä.

Työt aloitetaan Leppävirrantiellä keskiviikkoiltana kello 22 Heinävedentien päästä, ja työt jatkuvat seuraavaan aamuun kello kuuteen asti, kertoo kunnan metsätalousinsinööri Heikki Soininen.

– Tavoitteena on saada hoidettua hakkuut nopeasti ja kerralla. Puiden kaato tehdään yötyönä turvallisuuden takia, sillä yöllä tielläliikkujia on vähän. Aloitamme tarkoituksella työskentelyn kouluympäristön läheltä, jotta työt saataisiin torstaiaamuna valmiiksi ennen koulukuljetusten alkamista, hän selventää.

Keskiviikkoyönä hakkuut pyritään ulottaa Leppävirran keskustan liikenneympyrälle asti ja siitä edelleen Savonkadulle. Torstain ja perjantain välisen yön projektiksi aiotaan Soinisen mukaan ottaa loput Unnukkaan asti ulottuvasta Leppävirrantiestä.

– Rinne on hankalampi paikka työskennellä, joten siellä tehtävät hakkuut jäävät todennäkösiesti seuraavaan yöhön.

Mahdollisille yöllä liikkujille Soinisen huomauttaa, että hakkuiden kohdalta kevyenliikenteenväylä on suljettu ja vain toinen ajokaista on käytössä. Hakkuualueella järjestetään myös liikenteenohjausta.

Kevyenliikenteen väylillä liikkuvia Soininen ohjeistaa välttämään hakkuupaikoilla lenkkeilyä turvallisuussyistä.

Jätä kommentti

*