sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Luonto vetää puoleensa lvi-miestä vapaa-ajalla

Soisalon Seudun Duunissa

-juttusarjassa työntekijät kertovat työstään:

Matti Vepsäläinen työskentelee LVI-suunnittelijana Granlund Kuopio Oy:ssä. 

Ammattinimikkeeni on LVI-suunnittelija. Koulutukseltani olen LVI-insinööri (AMK).

Tulin alalle, koska minua kiinnostaa LVI-tekniikka. LVI-tekniikan opiskelu alkoi Varkauden ammattikoulusta, jossa opiskelin LVI-asentajaksi. Ammattikoulun jälkeen astuin palvelukseen Kajaanissa. Armeijan jälkeen suuntasin opiskelemaan neljäksi vuodeksi Mikkeliin ammattikorkeakouluun. Kaupunkiasuminen ei ollut minua varten, joten asun keskellä metsää Sorsakoskella puolisoni ja koirani kanssa. Käyn töissä Kuopiossa Sorsakoskelta.

Kiinnostavinta työssäni ovat erilaiset projektit, mikään niistä ei ole samanlainen. LVI-suunnittelijan ”työkalupakissa” on myös melko laaja repertuaari erilaisia suunnittelu-, tietomallinnus- ja laskentaohjelmia. Rakennuksien tietomallintaminen on tätä päivää projektityöskentelyssä. Tietomallilla tarkoitetaan rakennuksesta luotua 3D-mallia. Tietomalliprojekteissa pääsee tarkastelemaan omaa suunnittelutyötään kolmiulotteisesti.

Kiitosta saan hyvin ja aikataulun puitteissa suoritetusta projektista.

Haastavinta  työssäni ovat kehittyvät suunnitteluohjelmistot ja LVI-laitteet. LVI-laitteet kehittyvät jatkuvasti ja suunnittelijan on pysyttävä laitekehityksessä mukana.

Tulevaisuudelta odotan erittäin suurta kehitystä LVI-alan ammattilaisena.

Vapaalla harrastan kaikkea sellaista, joka vie ajatukset pois arjesta. Keskeisimpinä harrastuksina mainittakoon metsästys, kalastus ja koiran kouluttaminen.

Metsästän Sorsakosken metsästysseurassa. Metsästykseni painottuu hirvijahtiin sekä pienriistan metsästykseen. Kalastusta tulee harrastettua ympäri vuoden ja talvikalastus on lähimpänä sydäntä.

Minulla on 2-vuotias käyttölinjainen labradorinnoutaja Sara. Sen kanssa puuhastellaan metsästysjuttuja ja harjoitellaan noutajien metsästyskokeita varten.

 

Juttu julkaistiin ti 27.2. Duunissa-palstalla, mutta siitä oli tipahtanut ensimmäinen kappale pois eli lehtijutusta puuttuu nimi ja yritys. Pahoittelemme!

 

Jätä kommentti

*