maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Lumiveistoskisa käynnistettiin SM-tason lumenveistäjän neuvoilla

TALVITAPAHTUMA Lumi-Unnukan ohessa järjestettävä lumiveistoskilpailu sai eilen räjähtävän alun, kun kolme neljästä kilpailuun ilmoittautuneesta joukkueesta aloitti veistosuurastuksensa Unnukan parkkipaikalla.

Viikon myötä parkkipaikan lumikasoista pitäisi kisaajien suunnitelmien mukaan muotoutua muun muassa kahvikuppia ja asetinta, aarrearkku sekä leppäkerttu. Launataina itse tapahtumassa päätetään, mikä joukkue onnistui parhaiten

Jottei lumenveistoon tarvitsisi lähteä täysin kylmiltään, Lumihukat ry:n puheenjohtaja Marika Walldén käy viikon aikana antamassa lumenveisto-opetusta ja käytönnön vinkkejä keskenään kisaaville joukkueille.

– On minulla tästä kertynyt kokemusta, tiistaina paikalle saapunut lumenveiston SM-kisoja kiertävä ja muun muassa Sotshin talviolympialaisissa jäänveistossa kilpaillut Walldén naurahtaa.

Muutaman aloittelevan lumenveistäjän mielessä painoi epäilys: kestääkö tehty veistos loppuviikkoon asti, kun taivaalta sataa lumen sijaan vettä ja lämpötilakin lähentelee nollaa?

Syytä huoleen ei Walldénin mukaan ole, sillä pieni plussakeli on oikein otollinen lumiveistosten tekemiseen.

– Nyt lumeen ei tarvitse lisätä erikseen vettä, vaan se on jo valmiiksi sopivan kosteaa veistoksen materiaaliksi, hän perustelee.

 

LUE lisää talvitapahtumasta ja lumiveistoskilpailusta ensi viikon lehdestä.IMG_6339

Jätä kommentti

*