sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Lukio Kivelään, Konnuslahden koululle muutama vuosi aikaa – Leppävirran kunnan talouden tasapainotussuunnitelma päättäjien eteen

Sisäilmaongelmista kärsivät lukiorakennus on jäämässä tyhjilleen elokuussa, kun opetus aiotaan siirtää Kivelän koulun tiloihin.

Leppävirran kunnan talouden tasapainotusohjelma on päätöksiä vaille valmis. Tavoitteena on saada aikaan 3,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt nykytasoon verrattuna. Toteutuslistalla on muun muassa lukion siirtyminen Kivelän koulun tiloihin, Konnuslahden koulun lakkautus vuonna 2022, terveyskeskuksen vuodepaikkamäärien puolittaminen, kotihoidon uudelleenjärjestely, Vokkolanmäen toimintakulujen supistus ja tehtävien uudelleenjärjestelyt.

Kunnanhallitus käsittelee tasapainotusohjelman maanantaina. Ensi viikon aikana ohjelmaa esitellään kyläkierroksella.

Lue lisää tiistain lehdestä.

Kommentit

 • Eveli

  Oikein hyvä. Ehdotin sitä jo ammoin. Siellä Kivelässähän lukio on ollut ennekin, paljon suurempien oppilasmäärien aikaan. Saadaan synergiaetuja opettajien yhteiskäytössä, ehkä muussakin. Kiinteistökulut per oppilas pienenevät, ym. Oma lukio saattaa jatkossa kiinnostaa entistä enemmän, kun se ja lukiolaiset ovat jo tuttuja. Nuoret jatkaisivat opiskelua omalla paikkakunnalla, midtä syntyidi säästöjä perheille ja yhteiskunnalle.

 • Pois muuttanut

  Siis koulurakennus jätetään tyhjilleen. Entäs sitten? Ei varmaan korjata? Joudutaan purkamaan? Mitäs se sitten maksaa?

 • Huh

  Jos vuodeosaston paikat puolitetaan, niin minne joutuvat sinne ”varastoidut” vanhukset, jotka eivät hoivakoteihin mahdu?

  Yläasteikäisten ryhmäkoon kasvattaminen myöskin oppimisen ja työrauhan kannalta huono ratkaisu, mikäli lukion siirtäminen johtaa siihen.

 • Sen saman lukion käynyt

  Poismuuttaneena voisin todeta, että nyt näyttää siltä, että koko kylä kuihtuu kohta pois. Kaikessa supistetaan, kiristetään ja kuntalaiset kärsii… eihän tuossa järkeä ole. Rakennuksetkin jätetään tyhjilleen. Kyllä kaikki oli paremmin 90-00-luvuilla kun siellä asuin.

 • Jorma

  Tapetaan taas yksi kylä siinä sivussa mihin juuri saatu kaava ja voisi houkutella lapsiperheitä rakentamaan mutta ei, viedään koulu pois.
  Sitten vielä suunnitellaan jossain vaiheessa uutta kauemmaksi kyläkeskuksesta!Onko järkeä?
  Ja millaisen tien taakse?!Onkohan päättäjät käyneet kyseisellä kylällä autoilemassa?Kysyn vaan!
  Hyviä esimerkkejä koulukyytien vaaroista huonoilla teillä viime viikoltakin länsi-saamaisen tieltä.
  Käsittääkseni kirkonkylän koulu tulee olemaan ahdas kun näitä kouluja lakkautetaan niin miksei lapsia voisi ajaa Leppävirran kylän liepeiltä vaikka Konnuslahteen parempaa tietä pitkin kouluun jos sen tulevaisuus säilyisi?

 • Tolokkua tarvitaan

  Todella järkevää pohdintaa Jormalta.

Jätä kommentti

*