lauantai 25.1.2020 Paavo, Pauli, Paul, Paavali

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirtaa siivotaan talkoilla

Sirkka Sipiläinen (vasemmalla) ja Seija Tattari toivottavat kaikki leppävirtalaiset tervetulleiksi kirkonkylän siivoustalkoisiin.

Roskia kerätään porukalla Leppävirran kirkonkylällä ensi viikon torstaina 2.5., kun Kirkonkylän Asukasyhdistys järjestää talkoot. Kolme tuntia kestävät talkoot alkavat aamuyhdeksältä. Asukkaiden lisäksi myös yrittäjät voivat osallistua talkoisiin siistimällä oman yrityksensä ympäristön.

– Kirkkopuistossa jäätelökioskin kohdalla on yhdyshenkilö Matti Pitkänen ja peräkärry, josta voi hakea kertakäyttöhanskoja, jätesäkkejä ja roskapoimureita, kertoo asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Sipiläinen.

Samaan kärryyn voi tuoda täydet jätesäkit tai sopia yhdyshenkilön kanssa säkkien noutamisesta. Säkkeihin kerätään vain sekajätettä eli esimerkiksi metallit, lasit ja patterit kerätään eri pusseihin.

Talkoita tukee Keski-Savon Jätehuolto lahjoittamalla keräystarvikkeita.

Aamupäivän aikana siivoustalkoisiin osallistuvat myös Leppäkertun koulun oppilaat, jotka keräävät roskia Vokkolan liikenneympyrän alapuolelta Unnukkaan päin sekä urheilukentän alueelta.

Siivoustalkoita asukasyhdistykselle esittivät Seija Tattari ja Tiina Nykänen, jotka kuuluivat ympäristöasioita pohtineeseen viiden naisen porukkaan.

– Monenlaisia asioita voidaan tehdä, joista ensimmäisinä toteutuvat siivoustalkoot sekä kierrätys- ja kompostointi-ilta, Tattari sanoo. Leppävirran valtuustosalissa puhutaan kierrätyksestä ja kompostoinnista 9.5. klo 18.

Kirkonkylän siivoustalkoot ovat  to 2.5. klo 9–12, kokoontuminen kirkkopuiston parkkialueella.

Jätä kommentti

*