perjantai 20.9.2019 Varpu, Vaula

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirta voitti demokratiaäänestyksen

Leppävirran kyläneuvosto on voittanut demokratiakilpailun yleisöäänestyksen.  Lokakuun alussa päättyneessä äänestyksessä leppävirtalaiset saivat 44 prosenttia äänistä.
– Tämä osoittaa, että Leppävirran kylätoimijat ovat osanneet tehdä oikean valinnan perustaessaan Leppävirran kyläneuvoston v. 2007. Olemme pitkäjänteisellä työllä vakiinnuttaneet asemamme. Omatoimisuudella ja kansalaisaktiivisuudella olemme raivanneet kyläneuvoston vakavasti otettavaksi toimijatahoksi ja yhteistyökumppaniksi, iloitsee kyläneuvoston puheenjohtaja Arja Huovinen.
– Olemme kokeneet lähidemokratian, kylätoiminnan ja kansalaistoiminnan tärkeäksi, jonka avulla kuntalaiset  tulevat kuulluiksi ja kunnallisessa päätöksenteossa voidaan huomioida laajan kuntamme alueen asukkaat. Lähtökohtana on ollut kyläsuunnitelmien laatiminen lähes joka kylälle sekä laajalla yhteistyöpohjalla tehdyn maaseutuohjelman saaminen Leppävirralle.
– Toivomme tämän kannustavan nuoria mukaan kylätoimintatyöhön, jotta jatkuvuus taataan tulevaisuuteen. Antakoon tämä myös voimaa ja energiaa toimia tulevaisuudessa yhteisen päämäärämme Leppävirran kuntalaisten hyvinvoinnin ja asuinympäristömme viihtyvyyden edistämiseksi laajassa ja kauniissa maaseutupitäjässämme, sanoo puheenjohtaja Huovinen.
Leppävirran kyläneuvostoa Demokratiakilpailuun ehdotti kyläaktiivi Raija Ikonen  Soinilansalmelta. Hän on saanut tarkastella luottamustehtävissään Suomen kylätoiminnan tasoa ja kehitystä, jota hän on voinut  verrata Leppävirran kylätoimintaan.
Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jakaa joka toinen vuosi. 10 000 euron palkintosumma jaetaan neljälle palkittavalle, joista julkisuuden henkilöistä koostuva raati valitsee kolme. Neljäs palkittava valitaan yleisöäänestyksellä internetin otakantaa.fi -sivustolla.

Jätä kommentti

*