sunnuntai 21.7.2019 Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirta aikoo sanoa irti Soisalo-opiston sopimuksen

Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esityslistalla on nykyisen kansalaisopistosopimuksen irtisanominen. Lautakunta kokoontuu torstaina.

Sivistysjohtaja esittää lautakunnalle sopimuksen irtisanomista ensi vuoden lopusta lukien. Asiasta ilmoitettaisiin Soisalo-opistolle ja Varkauden kaupungille jo tämän marraskuun aikana.

Esityksen mukaan kunta linjaa tavoitteet kansalaisopistopalveluiden osalta ja hakee sen jälkeen ratkaisuja palvelujen järjestämiseksi Leppävirralla.

Kansalaisopistopalvelujen kustannusten ennakoitavuudessa on ollut ongelmia useana vuonna.  Esimerkiksi viime vuonna ne ylittyivät 19 prosenttia ja sitä edeltäneenä vuonna 18 prosenttia.

Kunta on käynyt opiston kanssa neuvotteluja keväästä asti, jotta opistokustannukset pysyisivät kunnan talousarviossa määritellyssä summassa. Neuvottelut eivät ole johtaneet tuloksiin.

Lue lisää tiistain 22.11. Soisalon Seudusta.

Kommentit

  • Paula Konttinen

    Leppävirta tekee viisaan ratkaisun. Leppävirran poisjääminen jättää kylläkin ison ja tuntuvat aukon opiston toimintaan.
    Soisalo -opiston yhteistyökyky, asiakaspalvelu ja paikalleen jämähtänyt toimintakulttuuri, kurssitarjonta sekä korkeat kurssimaksut eivät palvele nykyisellään asiakkaita eikä siltä palveluja ostavia kuntia. Ensi syksynä kurssimaksut nousevat entisestään. Se synnyttää eriarvoisuutta kuntalaisten keskuudessa, koska kaikilla ei ole enää varaa osallistua kursseille. Harrastustoiminnasta nipistetään yleensä ensimmäisenä.

Jätä kommentti

*