perjantai 20.9.2019 Varpu, Vaula

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirran seurakunta jatkaa tulevaisuudessakin itsenäisenä

LEPPÄVIRRAN kirkkovaltuusto käsitteli viime viikolla Rautalammin rovastikunnassa toteutettua kyselyä, jolla selvitettiin seurakuntien luottamushenkilöiden ja työntekijöiden näkemyksiä seurakuntarakenteen muutostarpeesta.

Leppävirran vastaamisaktiivisuus oli rovastikunnan korkein; 38 leppävirtalaista vastasi kyselyyn. Noin 65 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että seurakuntarakenteen muutos ei lähivuosina koske Leppävirtaa.

Naapuriseurakunnassa Heinävedellä noin 53 prosenttia vastaajista oli päinvastaista mieltä: vastaajista (17) peräti 82,4 prosenttia katsoo, että Heinäveden seurakunnan tulee kehittää yhteistyötä erityisesti Leppävirran seurakunnan kanssa.

– Tulosten pohjalta näyttää siltä, että Leppävirran seurakunta jatkaa tulevaisuudessakin itsenäisenä. Rovastikunnan kirkkoherrojen kokouksessa tuloksia on ruodittu. Jos muutoksia tulee, ne koskevat Heinäveden seurakuntaa, kirkkoherra, lääninrovasti Teppo Ritari toteaa.

Lue lisää tiistain 16.3. Soisalon Seudusta.

Kirkkovaltuusto kokoontui valitsemaan maallikkoedustajia kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon. Äänestämässä Noora Hiltunen, vaalitoimitsijana kirkkoherra Teppo Ritari. Oikealla äänestystä seuraa kirkkovaltuutettu Tapio Niemelä.

Jätä kommentti

*