lauantai 11.7.2020 Elli, Noora, Nelli, Eleonoora

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirran Pohjola-Nordenia 40-vuotista taivalta juhlittiin valssaten

Pohjola-Nordenin pääsihteeri Michael Oksanen tempaisi Anne-Maj Kokkalan valssin pyörteisiin Leppävirran pelimannien soittaessa Mäntyharjun valssin.

Leppävirran Pohjola-Norden ry vietti viime lauantaina keski-ikäistymisen juhlaa Kivelän koulun ruokasalissa.

Paikallisyhdistys täytti 40 vuotta, ja sellaista merkkipäivää on syytä juhlistaa niin juhlapuheita pitäen, kahvitellen, musiikista ja tanssistakin nauttien.

Juhlapuhujaksi saapunut Pohjola-Nordenin pääsihteeri Michael Oksanen totesi puheessaan, että yhdistysten valtakunnassa Suomessa 40-vuotias yhdistys on vielä varsin nuori.

– 40 vuotta on kunnioitettava ikä, mutta yhdistysmaailmassa jos ajatellaan niin minusta tuntui kuin olisin tullut lapsien tai teinien juhliin, hän kiusoitteli.

Puheenjohtaja Anne-Maj Kokkala kokosi yhteen Leppävirran paikallisyhdistyksen tähtihetkiä. Juhlatilaan oli tuotu koristeeksi kaksi mäntyä, ja niiden merkityksen Kokkala paljasti viimeisimpänä.

– Olin kerran Alapihassa nypläyskurssilla, ja siellä kuulin naapuriluokassa pelimannien harjoittelevan Mäntyharjun valssia. Keskusteltuamme hetken totesimme, että syntiähän se olisi, jos ei valssin soidessa pääse valssaamaan, joten harjoitushuoneeseen tehtiin tilaa tanssia varten.

Kun Leppävirran pelimannit päästivät kyseisen valssin ilmoille, otti Michael Oksanen tarinasta vaarin ja veti Kokkalan mukanaan tanssilattialle. Valssin melskeessä pyörähdettyään he saivatkin juhlaväeltä raikuvat aplodit.

Lue lisää tiistain 1.11. Soisalon Seudusta.

Jätä kommentti

*