lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirran kunta täyttää 375 vuotta

PrintVuonna 1639 perustettu Leppävirran kunta täyttää kuluvana vuonna 375 vuotta. Juhlavuotta vietetään pääasiassa työn merkeissä, juhlia kuitenkaan unohtamatta. Muun muassa ensi kesän Leppävirta-päivien yhteydessä 8. kesäkuuta pidettävän Kotiseutujuhlan ohjelma on normaalia juhlavampi. Kotiseutupäivän ohjelma julkistetaan myöhemmin kevään aikana.
Juhlavuoden tunnuksena on vuosipuu, jossa on vaikutteita Leppävirran kunnan vaakunan leppäpuusta sekä virtaavasta vedestä. Lepän oksilla keinuvat numerot 3, 7 ja 5. Logon on suunnitellut Mainostoimisto Crealab Kuopiosta.
Juhlavuoden aikana kuntalaisia kannustetaan jakamaan parhaimmat paikkakuntaan liittyvät muistot tarinoin ja kuvin. Kunta kerää nettisivuilleen juhlavuosi-sivulle ihmisten kuvia, tarinoita ja ajatuksia leppävirtalaisuudesta: 375 hyvää syytä asua Leppävirralla. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita mukaan ideoimaan ja rakentamaan juhlavuotta. Ideoita ja ehdotuksia voi lähettää sähköpostilla kunta@leppavirta.fi tai postitse osoitteella: Leppävirran kunta / 375v, PL 4, 79101 Leppävirta.
Juhlavuoden tapahtumia, tarinoita ja tekemistä löytyy www.leppavirta.fi/juhlavuosi -sivulta. Minun Leppävirtani -juttusarjassa kuukausittain vaihtuva henkilö kirjoittaa omista kokemuksista ja ajatuksistaan liittyen Leppävirtaan ja leppävirtalaisuuteen. Sarjan aloitti kunnanjohtaja Matti Raatikainen ja helmikuussa tarinavuorossa on kyläneuvoston puheenjohtaja Arja Huovinen.

Jätä kommentti

*