lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Leppävirralla viritellään pakolaiskeskustelua

Leppävirralla herätellään pakolaiskeskustelua. Kunnanvaltuutetut saivat tietoa pakolaisuuteen liittyvistä asioista valtuuston kokouksen päätteeksi viime viikolla.

– Kyseessä oli tiedotusluonteinen tilaisuus, jossa alustuksen lisäksi valtuutetuilla oli mahdollisuus tehdä kysymyksiä. Pakolaisiin liittyviä evästyksiä tai linjauksia ei illan aikana tehty, toteaa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Nykänen.

Ely-keskukset ovat lähestyneet kuntia kirjeitse, koska Syyrian tilanteen vuoksi Suomen pakolaiskiintiötä on nostettu 750 henkilöstä 1050 henkilöön.

– Seuraavaksi keskustellaan kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan kanssa, kuinka asiassa edetään. Toivottavasti keskustelu jatkuu ja myös kuntalaiset kertovat mielipiteitään, sanoo Pekka Nykänen.

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Tämän nettiavauksen perusteella voi olla vaikea ryhtyä keskustelemaan, kun tiedossa ei ole muuta kuin aihe. Mielestäni olisi parempi, jos kuntapäättäjät aloittaisivat itse keskustelun tuomalla oman kantansa julki, sillä he myös asiasta päättävät. Ettei käy vain niin, että päättäjät koettavat tulkita kuntalaisten syvien rivien tuntemuksia itselle edullisella tavalla. Silloin on vaarana, että itse asia jää kokonaan käsittelemättä.

Jätä kommentti

*