keskiviikko 24.7.2019 Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Lämpökeskus ja sauna poroksi Petromäellä

Tulipalo 1 kuva Nissiset

Susanna Nissistä kohtasi tällainen näky, kun hän syöksyi kotitoimistostaan pihalle naapurin hälyttämänä.

TULIPALO tuhosi lämpökeskuksen ja saunan Petromäellä maanantaina iltapäivällä.

Pellettikäyttöinen lämpökeskus, joka oli rakennettu vanhaan, noin 90 neliön suuruiseen navettarakennukseen, tuhoutui täydellisesti, eikä viime kesänä remontoidusta pihasaunastakaan jäänyt pystyyn kuin piippu ja kiuas. Lämpökeskukseen oli varastoituna myös jonkin verran työkaluja, jotka tuhoutuivat käyttökelvottomiksi.

Myös viereinen 1800-luvulla rakennettu 120-neliöinen aittarakennus vaurioitui pahoin toisesta päädystä. Lisäksi kuumuus ja vesi vaurioittivat lähellä ollutta asuntovaunua.

Palaneen saunan nurkalta asuinrakennukseen oli vain kymmenisen metriä. Se saatiin varjeltua tulelta ja vedeltä suotuisan tuulensuunnan ansiosta. Myös lähellä saunaa molemmin puolin sijainneet kaksi leikkimökkiä säästyivät kuin ihmeen kaupalla.

– Palovahingot ovat mittavat, arvioi pelastustöitä johtanut päivystävä palomestari Jani Kasanen.

Naapurit huomasivat tulen olevan irti Kaivokorventiellä sijaitsevan kiinteistön piharakennuksessa kello 15 jälkeen. He hälyttivät palokunnan sekä riensivät varottamaan ja auttamaan kiinteistön omistajaa vahinkojen torjumisessa.

Talon omistaa rakennusyrittäjänä toimiva pariskunta. Rouva teki toimistotöitä kotitoimistossa, josta ei ole näkyvyyttä palopaikalle. Isäntä oli työmatkalla toisella paikkakunnalla. Perheen 9 lasta olivat koulussa ja päivähoidossa palon alkaessa.

Ensiksi paikalle saapuneella, vapaapalokuntalaisista koostuneella sammutusyksiköllä ei ollut savusukellusvarustusta, joten he jäivät odottamaan lisävoimia sammutustyöhön. Ensihoitajana työskentelevä naapuri, joka on myös toiminut vapaaehtoisessa palokunnassa, tarttui vesiletkuun ja ryhtyi kastelemaan asuntovaunua, mikä auttoi, että se ei roihahtanut liekkeihin.

– Kiitokset naapurillemme. Tuosta muovimäärästä olisi syntynyt vielä enemmän tulta ja savua, kiinteistön omistajapariskunta kiitteli tiistaina ensijärkytyksestä toivuttuaan.

– Onni myös oli, että tämä ei sattunut yöllä, ja se, että tuli ei levinnyt asuintaloomme ja saamme nukkua vielä omissa sängyissämme.

 

Lue lisää tiistain 24.3. Soisalon Seudusta.

Jätä kommentti

*