tiistai 26.5.2020 Minna, Vilma, Vilhelmiina, Miina, Mimmi

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Kotalahdessa juhlittiin 15-vuotiasta kyläyhdistystä

Kotalahti-talo täyttyi lauantaina, kun juhlittiin Pohjois-Savon Vuoden kylää ja 15-vuotiasta kyläyhdistystä.

 

Pohjois-Savon Vuoden kyläksi valitussa Kotalahdessa juhlittiin lauantaina kylän saamaa tunnustusta ja 15 vuotta toiminutta kyläyhdistystä. Pohjois-Savon suurimpiin kuuluvan, yli 300-jäsenisen yhdistyksen juhla kokosi väkeä Kotalahti-talon täydeltä.

Juhlapuheen pitänyt Suomen kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisander totesi kylän muuttuneen vuosikymmenten saatossa, mutta pysyneen elävänä.

– Edelleen täällä asuu lapsiperheitä ja on toimivia maatiloja. Yhteydet maailmalle ovat olleet arkea aina, niin täällä asuvien työn kuin harrastustenkin kautta.

Hyvin hoidettu kylä on elinvoimainen ja vetovoimainen seuraaville sukupolville.

– Siinä työssä kyläyhdistyksillä ja muilla alueen yhdistyksillä on keskeinen rooli, Moisander totesi.

Suomen kylätoiminta ry:n hopeisen ansiomerkin juhlassa saivat Terttu Herranen ja Aune Toivanen. Kyläyhdistyksen kunniakirja luovutettiin Marjatta Suomalaiselle, Matti Hämäläiselle ja Aimo Konttiselle.

Enemmän kyläjuhlasta tiistain 18.9. Soisalon Seudussa.

 

Pohjois-Savon Kylät ry:n kyläasiamies Merja Kaija luovutti hopeiset ansiomerkit Aune Toivaselle ja Terttu Herraselle (vas.).

 

Kotalahden kyläyhdistyksen kunniakirjan saivat Aimo Konttinen (vas.), Matti Hämäläinen ja Marjatta Suomalainen. Kunniakirjat luovuttivat puheenjohtaja Veijo Tidenberg ja sihteeri Terttu Herranen.

Jätä kommentti

*